Kenapa Saya Suka Kindle Paperwhite? Kenapa Tidak?

ULAT BUKU

Di kalangan pakcik-makcik saya, mereka suka buka cerita betapa minatnya saya terhadap bahan bacaan, sampaikan akhbar pembalut goreng pisang pun saya struggle nak baca. Saya baca semua benda, papan tanda, nombor plet, apa saja yang ada tulisan mesti nak baca (tapi pelik kenapa masa belajar dulu susah betul nak baca buku pelajaran?). Saya juga suka baca masuk kedai buku... dapat hidu bau buku pun dah jadi satu kepuasan. Pantang nampak kedai buku mesti nak masuk. Sudahnya, rumah saya dah … [Read more...]

Tempat Yang Bisa Buatku Gila

Apakah tempat-tempat menarik di Malaysia yang bisa membuat saya gila? And this one, harus jauhkan diri darinya. Atau... .... bersedia untuk mengosongkan poket. Begitu juga dengan laman berhantu ini Kalau Jumaat macam ni.. Saya sangatlah looking forward untuk habiskan masa dan duit di Kinokuniya. Sampai my husband selalu tegur "Dah nak runtuh rak buku kat rumah kita ni (tak termasuk yang kat rumah MIL dan rumah ibu saya di kampung)". Sejak kecil saya sangat suka membaca. Saya … [Read more...]

The Richest Man In Babylon

Memandangkan saya ada banyak buku dalam koleksi, maka saya memutuskan untuk mewujudkan kategori baru - Book Review dalam blog ni, untuk berkongsi buku-buku yang saya baca dengan pembaca blog ni. Book review saya mungkin bukan komen saya tentang sesuautu buku tu tapi lebih kepada perkongsian dan extract dari buku-buku ni... Mungkin juga sedikit komen kalau saya rajin, hehehe. Untuk kali ni saya kongsikan tips-tips dari buku yang pernah dihadiahkan oleh suami saya satu ketika dulu. The … [Read more...]