Website Gambar Cantik Percuma Untuk Blogger

By | June 18, 2015

Bila tulis blog ke, ataupun upload gambar di mana-mana media sosial, korang biasanya ambil gambar dari mana ya? Google? Hati-hati sikit bila ambil gambar dari Google, sebabnya, mungkin yang kita guna tu ada Copyright, atau Hakcipta Terpelihara..

COPYRIGHT GOOGLE

Kalau nak guna gambar cantik-cantik, dan tak mau lah kot-kot ada yang claim guna gambar dia (saya pun pernah dihubungi oleh seseorang dari USA kerana guna gambar milik dia. Yelah, kita Google je kan. Tapi OK jugak boleh jadi kawan :D), di sini saya nak kongsi website yang kita boleh download gambar cantik-cantik secara percuma, dan takde orang akan marah.

1. Free Stock Photo

Klik sini untuk ke website Free Stock Photo.

FREE PHOTO IN STOCK

2. Dreamstime

Klik sini untuk ke website Dreamstime

GAMBAR PERCUMA

3. Morgue File

Klik sini untuk ke website Morgue File

FILE PHOTO

4. Photl.com

Klik sini untuk ke website Photl

GAMBAR INDAH

5. Pixabay

Klik sini untuk ke website Pixabay

BEAUTIFUL PHOTO

6. Free Range Stock

Klik sini untuk ke website Free Range Stock

GAMBAR FREE

Dapat gambar yang cantik-cantik, entry/post pun jadi menarik. Kalau ambil gambar orang lain, kasi kredit kepada empunya gambar. Atau minta kebenaran dulu. Jangan main ambil je, terutama gambar keluarga/anak kecil.

Selamat berpuasa Ramadhan kepada semua pembaca SuperKids!

Category: Blog and Beyond Tags:

About admin

I am a wife to a great husband. I am a proud mother of two adorable sons. I am a full time working at home mom (WAHM). I am breastfeeding my 3 sons, a daughter and looking forward to breastfeed my next babies. I like to share my pregnancy, breastfeeding and parenting as well as travel experience cos every journey is unique. *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* bundle of joys, Hafiy, Fahry, Danny & Irene.

6 thoughts on “Website Gambar Cantik Percuma Untuk Blogger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge