Weblog Popular 1Malaysia

by admin on September 25, 2009 · 17 comments

Unbelievable sekarang tengah hot lagi panas pasal perlumbaan hosted by DenaiHati ni. Mula2 dulu macam ala2 sejuk je pencarian Weblog Popular 1Malaysia ni. Sejak2 dekat tarikh akhir ni makin hangat juga usaha2 yang dibuat oleh Yang Join Contest Weblog Popular 1Malaysia ni.

Saya nak ucapkan terima kasih kepada yang mencalonkan blog ni (Kak Emma & Zuhaini)… Saya akan jadikan sebagai pembakar semangat untuk berblog dengan lebih berfaedah dan bermanfaat kepada orang lain :D

Saya belum utarakan calon saya (Kak Emma bising2 daaa..).

Sebenarnya macam ni.. memang susah jugak bagi saya ni nak letakkan calon mana. Yela sebab kene calonkan 1 blog je. Nak kata blog faveret tu banyak la.. Blog kroni pun banyak juga :LOL:. Kalo kata nak calonkan yang popular2 tu, senang aje la tapi saya ni mementingkan kroni kualiti. Bukan ape, walaupun blog yang saya calonkan tu mungkin dapat satu2nya pencalonan dari saya, tapi dengan tersenarai dalam calon2 Weblog Popular 1Malaysia, mungkin orang lain akan acknowledge blog dia, dan mungkin dia dapat tambahkan motivasi untuk berblog dengan lebey tegar.

Saya boley je nak calonkan blog2 yang memang dah sedia famous macam Kujie, Redmummy, h0n3yt0th3b33, pinkstilletoes,  (OK, memang bias kepada kroni2 wanita sahaja)… tapi kang tak tercapai la tujuan murni seperti di atas. Sangat…!!!! Bak kata denaihati “membantu menambah ilmu menguruskan blog dengan lebih baik daripada weblog yang hebat yang mungkin belum terjumpa dalam jutaan weblog di Malaysia”.

Dalam dok bertimbang2 tu, sekali MomBloggersPlanet menganjurkan sistem kutipan mata ala2 Treats Points, dengan memberi 500 points bila kita calonkan MBP dalam mana2 blog award. Kalau diikut hati yang tamak, memang sah2 saya akan calonkan MBP. Tapi saya seorang yang adil dan saksama, jadi saya kembali kepada niat asal tadi… biarlah blog yang saya calonkan dalam Weblog Popular 1Malaysia ni dapat manfaat pada dia dan orang lain juga. Ish, bukanla kata MBP tak bermanfaat, tapi kalau saya calonkan MBP sekarang, sah2 sebab saya nak 500 points tu. Sebab MBP dari awal memang dah popular, tak caya tengok kat blog2 ibu2 kebanyakan ada badge MBP, dan MBP dah ada 800+ members sekarang. Dan, dah ramai pun yang calonkan MBP…

Tapi, wajar juga kalau saya calonkan MBP dan dapat points kan?

Nak points ke, nak teruskan niat asal? Hehehe. :D

{ 17 comments… read them below or add one }

mama emma® September 25, 2009 at 3:35 pm

ape nie? soalan dlm soalan?

btw, baru dua blog ke yg calonkan MSK? hmmm… mcm kelam je chance nak menang….
.-= mama emma®´s last blog ..- SNEAK PREVIEW SYAWAL 1430- =-.

Reply

Mommy Lyna September 25, 2009 at 4:31 pm

Tak popular la maknanya tu kan. Hua3x.

Reply

Fid September 25, 2009 at 5:44 pm

i kN 14 KALI BACA TAK FAHAM BAB CALONAN NI MAKA I ABAIKAN..BLEH???aik cap lock
abaikan la ya maals nak backspace
.-= Fid´s last blog ..catatan ringkas raya =-.

Reply

Mommy Lyna September 25, 2009 at 6:25 pm

I tak pandai alihbahasa Jepun. Miahaha.

Reply

littlemama September 25, 2009 at 6:04 pm

lyna, teruskan niat asal tu..ahaks.. points tu cuma nak motivate orang nominate MBP nak try dapat 100 nominations tu… sebab lepas sebulan lebih contest berjalan macam takde je calon yang dapat at least 100..

kalau takde… ikut syarat dia maka burn la title dan prizes tu semua kan.. dan penganjur & sponsor dapat free exposure tanpa bagi hadiah? tu yang me faham dari syarat2 dia la… penganjur & sponsor jangan marah ar..nanti cepat tua…ho..ho
.-= littlemama´s last blog ..MySuperKids Duit Raya =-.

Reply

Mommy Lyna September 25, 2009 at 6:26 pm

Tapi point tu best juak tu. Muahaha.

Reply

mama emma® September 26, 2009 at 9:44 am

ye ke xde calon yg dpt 100? redmummy & sis emila sure dpt lebih punye.. pengaruh depa kuat la…

tp kat mana nak tgk jumlah pcalonan nie ek?
.-= mama emma®´s last blog ..- SNEAK PREVIEW SYAWAL 1430- =-.

Reply

denaihati September 25, 2009 at 9:03 pm

Tu lah dah ujung2 ni semakin panas pulak. Apa kata kalau saya buat survey untuk sambung atau tidak sebulan lagi contest ni???
.-= denaihati´s last blog ..Contest Weblog Popular 1Malaysia =-.

Reply

Mommy Lyna September 25, 2009 at 9:49 pm

Saya cadangkan en denai pas abis ni nanti buat contest lain yg lebih senang sket. Muahaha.

Reply

ummu_abdullah September 26, 2009 at 5:34 am

nice opinion… ni yang nak calon MSK ni… ehehh

Reply

adianiez AIDA September 26, 2009 at 9:57 am

bagi aida ler kan, calonkan MBP tu satu keputusan yg aida buat paling bernas. sebab nyer, memang dr MBP aida dpt byk kawan. byk pengetahuan. points tu adalah bonus bagi aida.
pendek kata, kita calonkan ikut matlamat asal –> weblog yg paling kita suka & beri byk info,etc.
hi hi hi… just repekkan ku di pagi sabtu 7 syawal ini…
.-= adianiez AIDA´s last blog ..WEBLOG POPULAR 1MALAYSIA =-.

Reply

zuhaini September 26, 2009 at 3:28 pm

hihi.. x pa la mami hafiy n fahry.. better 2 dari langsung x dak.. hihi :)

all the best ya! ;)
.-= zuhaini´s last blog ..New Look…. Coming Right Up!!!! =-.

Reply

Kujie September 27, 2009 at 9:55 am

blink*

Kak Jie bukan fofular pun aihhh…nk menyelit celah nama2 hebat tu pun rasa cuak… sampai nak join aktifkan diri kat MBP pun rasa segan dan malu dgn mak-mak moden macam korang…

register as member tapi silent reader je
.-= Kujie´s last blog ..Jika tiba-tiba kau dapat melihat jejak-jejak harapan =-.

Reply

littlemama September 27, 2009 at 7:03 pm

kak jie, alahai.. apa nak segan dengan mak2 baru nih.. kalau ada mak2 lama sekali baru la mak2 baru dapat belajar something kan.
.-= littlemama´s last blog ..Cutest Baby with Bottles – Participants =-.

Reply

Mommy Lyna September 27, 2009 at 11:45 pm

Kak Jie, OTAI!!!

hehehe. Kak Jie bersuaralah di MBP, suaramu amatlah dihargai :)

Reply

zuls October 6, 2009 at 2:06 pm

Hrm.. hehe.. nak calonkan sesiapa tu memang susah .. saya dulu pun macam tu.. last2 saya calonkan blog yang betul-betul saya nak calon.
.-= zuls´s last blog ..Currently Organizing Two Contests =-.

Reply

a1zudd1n October 6, 2009 at 10:23 pm

da umukan lom ni??
rugi lak x join..bizi2..huhu
.-= a1zudd1n´s last blog ..lu FIKIRLAH sendiri nabil =-.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: