Weblog Popular 1Malaysia

by admin on September 25, 2009 · 17 comments

Unbelievable sekarang tengah hot lagi panas pasal perlumbaan hosted by DenaiHati ni. Mula2 dulu macam ala2 sejuk je pencarian Weblog Popular 1Malaysia ni. Sejak2 dekat tarikh akhir ni makin hangat juga usaha2 yang dibuat oleh Yang Join Contest Weblog Popular 1Malaysia ni.

Saya nak ucapkan terima kasih kepada yang mencalonkan blog ni (Kak Emma & Zuhaini)… Saya akan jadikan sebagai pembakar semangat untuk berblog dengan lebih berfaedah dan bermanfaat kepada orang lain :D

Saya belum utarakan calon saya (Kak Emma bising2 daaa..).

Sebenarnya macam ni.. memang susah jugak bagi saya ni nak letakkan calon mana. Yela sebab kene calonkan 1 blog je. Nak kata blog faveret tu banyak la.. Blog kroni pun banyak juga :LOL:. Kalo kata nak calonkan yang popular2 tu, senang aje la tapi saya ni mementingkan kroni kualiti. Bukan ape, walaupun blog yang saya calonkan tu mungkin dapat satu2nya pencalonan dari saya, tapi dengan tersenarai dalam calon2 Weblog Popular 1Malaysia, mungkin orang lain akan acknowledge blog dia, dan mungkin dia dapat tambahkan motivasi untuk berblog dengan lebey tegar.

Saya boley je nak calonkan blog2 yang memang dah sedia famous macam Kujie, Redmummy, h0n3yt0th3b33, pinkstilletoes,  (OK, memang bias kepada kroni2 wanita sahaja)… tapi kang tak tercapai la tujuan murni seperti di atas. Sangat…!!!! Bak kata denaihati “membantu menambah ilmu menguruskan blog dengan lebih baik daripada weblog yang hebat yang mungkin belum terjumpa dalam jutaan weblog di Malaysia”.

Dalam dok bertimbang2 tu, sekali MomBloggersPlanet menganjurkan sistem kutipan mata ala2 Treats Points, dengan memberi 500 points bila kita calonkan MBP dalam mana2 blog award. Kalau diikut hati yang tamak, memang sah2 saya akan calonkan MBP. Tapi saya seorang yang adil dan saksama, jadi saya kembali kepada niat asal tadi… biarlah blog yang saya calonkan dalam Weblog Popular 1Malaysia ni dapat manfaat pada dia dan orang lain juga. Ish, bukanla kata MBP tak bermanfaat, tapi kalau saya calonkan MBP sekarang, sah2 sebab saya nak 500 points tu. Sebab MBP dari awal memang dah popular, tak caya tengok kat blog2 ibu2 kebanyakan ada badge MBP, dan MBP dah ada 800+ members sekarang. Dan, dah ramai pun yang calonkan MBP…

Tapi, wajar juga kalau saya calonkan MBP dan dapat points kan?

Nak points ke, nak teruskan niat asal? Hehehe. :D

Share Button

{ 17 comments… read them below or add one }