Tudung Labuh Lycra untuk Muslimah Yang Ingin Bergaya

by admin on February 25, 2010 · 11 comments

Tajuk memang perlu sedikit sentuhan yang tak boleh blah :D

Saya ni sebenarnya cuma pakai tudung biasa aje. Bukan tudung saji. Tudung bawal dan seangkatan dengannya. Walaupun senget2 tapi konfidenlah dengan tudung macam gini.

Cuma lately rasa senang mengenakan tudung ala-ala Ekin, Ariani segala ni. Tudung awninglah. Sebab senang nak pakai dan bahagian atasnya elok terletak (masih ingat masa sekolah dulu kami pakat letak kertas supaya tudung tak ‘jatuh’).

Saya cuma ada beberapa helai saja tudung awning ni dari fabrik jersey. Dan takde satu pun saya beli di butik Ariani ke apa-apa :D semuanya beli kat kedai/makcik ofis dan harga maksimum RM10 :P

Baru2 ni saya terasa nak cuba tudung dari fabrik lycra pula. Jarang saya jumpa di kedai2 (oh mestilah saya tak masuk butik) yang menjual tudung lycra, kalau ada pun dari jenis yang kasar. Mungkin sebab materialnya tak semurah fabrik jersey jadi kedai2 kecil ni tak menjualnya.

Teman baik saya, Puan Nanu yang membuka kedai tudung lycra telah memberi good deal untuk tudung2 lycra di kedainya. Yang menariknya, tudung yang dijualnya ialah tudung lycra labuh. Agak2 saiz sampai ke pusat. So ia memang sesuai untuk wanita yang berimej muslimah seperti saya (LOL).

Tapi untuk mereka yang bertudung labuh (bawah pusat), mungkin tudung ni tak sesuai sebab ia sampai takat pusat saja. Mungkin boleh digunakan untuk tujuan riadah :)

So saya terus order sehelai, tudung lycra bercorak (Tudung Ain). Dalam masa sehari dah sampai ke tangan saya :)

Tudung ni jenis biasa, maknanya jahit terus di depan tu.. tak ada kena pusing2 atau scallop. Ada juga jenis scallop, Tudung Husna nama dia. OK saya list kan tudung2 lycra di kedai Tudung Labuh Lycra ni:

- Tudung Husna


- Tudung KNisa
- Tudung Ain


- Tudung Laila
- Tudung Ulfah

dan ada juga produk bukan lycra

- Selendang chiffon & pashmina
- Tudung Turki bidang 60

Pembelian boleh dibuat secara online di http://tudunglabuhlycra.blogspot.com/

Yang best tentang kedai Tudung Labuh Lycra ni:

- Lycra berkualiti tinggi , tailor-made dan jahitan yang kemas.

- VIP CARD dengan harga yang istimewa untuk pembelian 5 helai ke atas

- Boleh tengok sendiri tudung di premis (Pasir Gudang) dan Puan Nani ada buat road show ke Terengganu, Kelantan, Seremban, KL, etc.

- Refund untuk sebarang ketidak puasan hati.

- Boleh bayar deposit 10% dulu dan bayar penuh bila masuk gaji.

Menarik kan? Jomlah kita beli belah tudung labuh lycra di kedai Puan Nani ni :)

*Ini adalah advertorial PERCUMA. Nak advertorial percuma? Sila layari http://1superkids.com.

Share Button

{ 11 comments… read them below or add one }