Tambah Susu Ibu dengan Soy Protein

by admin on July 13, 2010 · 3 comments

Saya mendapat SMS dari sahabat saya, Miza

“Miza nak order Soy Protein satu tin. tak cukup yang haritu. memang syok minum tu. susu jadi banyak. rasa soy protein tu pun sedap”

Alhamdulillah. Gembira sangat saya rasa bila mendapat khabar2 macam ni. Lepas tu Miza terus nak daftar jadi member :)

Soy protin ni sebenarnya amat membantu untuk tambah susu. Kerana ia mengandungi protein yang tinggi dan mudah dicerna.

july2 021

Soy protin ni dalam bentuk minuman, yang bagi saya paling mudah nak disediakan. Sekarang saya cuma masukkan sesudu soy protin ke dalam shaker, masukkan air, kemudian goncang sehingga sebati dan yummm yummm~ sedap sangat rasanya. Sebelum ni saya minum dengan bancuhan minuman lain (dicampur) tapi saya tak suka sebab ia menghilangkan rasa asli minuman tu. Tapi bila minum soy protin tanpa campur apa-apa, waaah sedap pula :)

Minuman soy protein ni adalah rendah lemak dan berkhasiat, sesuai bagi mereka yang nak menurunkan berat badan, kerana ia memecahkan gula secara perlahan-lahan dan mengekalkan paras gula dalam darah. Ia penting dalam penjagaan berat badan dan kesihatan untuk jangka masa panjang.

Selain itu, khasiat2 soy protin yang dah terbukti adalah:

  • Membantu membina dan memperbaiki tisu2 badan.
  • Mengandungi kesemua 9 asid amino.
  • Energizing soy protein menyediakan 14 gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk menyihatkan jantung anda.
  • Setiap hidangan membekalkan 50% Daiy Value kalsium untuk kesihatan tulang.
  • Mengandungi fitoestrogen untuk kesihatan prostat, payudara dan untuk menopous.
  • Tiada kolesterol dan laktosa.
  • Membanyakkan air susu ibu dan memekatkan susu.

Energizing Soy Protein Shaklee menggunakan soya non-GMO iaitu ia tidak melalui proses perubahan genetik mahupun rawatan alkohol. Kebanyakan soy protin di pasaran diproses dengan alkohol yang menyebabkan ia kehilangan isoflavon yang bermanfaat, malah juga membentuk pencemaran bersilang dengan bahan2 kimia yang digunakan dalam proses pembuatannya.

Soy Protein Shaklee dicuci dengan air supaya isoflavon genistin dan daizdin yang amat penting bagi kita tidak musnah.

Satu tin Soy Protein berharga RM131 (setelah 15% diskaun termasuk pos). Memang berbaloi, tambah2 bila kita nampak perubahan pada susu dan tabiat menyusu anak kita.

Sekarang kami mengadakan promosi free vitamins dengan setiap pembelian Soy Protin bersama Performance Drink. Hanya RM 197 untuk hasil yang gemilang :)

Hubungi saya untuk maklumat lanjut!

{ 3 comments… read them below or add one }

fid July 13, 2010 at 12:35 pm

uhuks
saya takleh minum soyaaaaaa

Reply

sha July 29, 2010 at 3:47 pm

salam lyna,

interested nak cuba la… ni first time baby less than 6 months waktu puasa… anak2 yg lain tak risau sgt waktu puasa sbb by the time puasa diorg dah mula makan… email me the detail ya…
.-= sha´s last blog ..DATA &amp EBM =-.

Reply

Yani May 22, 2012 at 12:10 pm

Berminat nak try..satu tin tu tahan baper lama erk???
Perlu minum baper kali sehari utk dptkan hasil susu qty n kualiti susu yg baik n the best???

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: