Tag Archives: work at home

Tips Mengatur Jadual Bisnes Di Rumah

Bisnes sendiri di rumah besar cabarannya. Antaranya ialah pertembungan keutamaan antara kerja-kerja rumah, dan kerja-kerja bisnes. Kadangkala sewaktu nak memulakan kerja bisnes, waktu itulah juga terlintas hal-hal di rumah yang belum beres. Tertengok pula kaca TV dengan cereka menarik, terasa nak berehat seketika.. akhirnya sangkut 2-3 cerita. Justeru, bisnes dari rumah memang sukar dek kerana… Read More »

Makan Gaji vs Kerja Sendiri

Ramai juga kawan saya yang katanya dah bosan kerja makan gaji dan nak kerja sendiri i.e. berniaga. Maklumlah, makan gaji ni terikat, 8-5 atau 9-6 (Hehe, office hour siapa ni..) mesti ada di pejabat. Tak bulih nak mengulor kang makan gaji buta pulak, Isnin hingga Jumaat memang kena ke pejabat (kecuali office yang praktik work… Read More »

Pembunuh Masa Bekerja Dari Rumah

Kesinambungan dari entry semalam. Apakah jenis-jenis pembunuh masa bagi mereka yang nak buat duit dari rumah? Pembunuh masa ni bahaya, sebab lama-kelamaan kita sendiri terbawa-bawa dan tak sedar rupanya masa kita sedang dibunuh. Akhir sekali memang tak dapat nak tolong dah lah… 1. TV TV memang pembunuh masa yang paling tidak disedari. Bayangkan satu drama… Read More »

Sisi Gelap Kerja Dari/Di Rumah

Sekarang macam trend ibu-ibu muda yang menjadi surirumah, bukan semata-mata duduk di rumah, tapi menjadi WAHM (work at home mum). Malah ramai ibu yang berhenti dari kerja makan gaji di pejabat untuk bekerja dari rumah, atau buat kerja sendiri berkonsepkan home based. Adakah kerja dari rumah ini lebih bagus dari kerja di pejabat? Pastinya bagi… Read More »

Cara Buat Duit di WoHoWo Mom Workshop Series

Cara buat duit dan jana pendapatan sampingan memang dicari-cari oleh semua orang. Terutama kalau benda yang mudah2, betul kan? Kalau tak, mesti tak ada yang tertipu dengan email yang kata dapat 5 juta pound Sterling lah, SMS menang hadiah Bonanza lah, dan jadi mangsa MLM penipu, dan sebagainya. Bagi saya senang je, BUKAN SENANG NAK… Read More »

WoHoWo Mom Workshop Series For Beginner II Kini Dibuka!

*STICKY ENTRY please scroll for the latest articles* WoHoWo Mom Workshop Series#1 (For beginner) yang lepas telah dilaksanakan dengan jayanya pada 30 Oktober 2010, laporan dalam entry ini. Kini sesi yang sama akan menemui anda, details sila rujuk di bawah: Tarikh : 20 November 2010 Masa : 9 pagi – 1 tengah hari (breakfast disediakan)… Read More »