Tag Archives: TRAVEL BAJET

Kenapa Backpacking?

Mungkin saya dah terlalu (erk, keterlaluan!) untuk backpacking. Tapi takpe, usia bukan penghalang hehe. Backpacking dengan kata mudahnya adalah traveling yang melibatkan bajet rendah, hotel murah, makanan murah, tak habiskan duit sangat. Pendekata segalanya bajet. Dan satu lagi, sendiri-sendiri tanpa menggunakan ejen pelancongan. Sejak mencubanya pertama kali di tahun 2012 (bersama suami dan baby), rasa… Read More »

Sambungan Kembara di Amsterdam

Cerita backpack europe pun tak habis-habis lagi.. >_< Saya memang zero tentang Amsterdam, kecuali kincir angin. Hehehe. Sampai-sampai je tanya husband “Mana dia kincir angin?” Apa lagi bila saya kagum dengan banyaknya sungai di Amsterdam… Nama pun dah DAM. Asal nama Amsterdam adalah dari empangan (dam) di Sungai Amstel. Sangat-sangat bermakna sekali kan. Kami check-in… Read More »