Berbelanja Dengan Berhemah di Musim Perayaan

Benda biasa bila musim perayaan i.e. Aidilfitri tiba, ialah di beberapa lokasi membeli-belah menjadi padat dengan manusia yang bershopping untuk persiapan menyambut raya. Saya pun surrender nak ke tempat2 macam Jalan TAR, shopping2 complex dalam minggu2 terakhir sebelum raya (dan bila dah dapat gaji), sah2 umat manusia sepenuh2 alam. Bagi kami, musim raya ni adalah peluang untuk mendapatkan pakaian baru, bagi kami suami isteri dan anak2. Alang2 beli baju baru, boleh buat raya dulu kan. Biasanya … [Read more...]

Mendidik Anak Meraikan Ramadhan dan Syawal – Contest By Catatan Ibu & Anakku Sayang

Sempena Ramadhan ini, blog Catatan Ibu dan Anakku Sayang menganjurkan pertandingan menulis tentang Ramadhan, Syawal dan Anak-Anak. Hadiahnya menarik juga, hadiah pertama berupa heat therapy dan hadiah kedua ialah cloth diapers. Ada hadiah misteri juga! Jadi saya mengambil peluang ini untuk berkongsi tentang pengisian Ramadhan dengan anak-anak... Ramadhan, seharusnya bukan saja bulan untuk menahan lapar dan dahaga dan melalukan ritual biasa seperti puasa dan terawih semata-mata. Bulan … [Read more...]