Tag Archives: Shaklee

Tips MLM Business Yang Success

MLM atau multilevel marketing sering menjadi topik kontroversi di mana-mana sahaja. Beratus bahkan beribu orang telah rugi lagi dirugikan oleh set-set MLM ni. Tapi, pada masa yang sama, ramai juga yang memperoleh pendapatan 5-6-7 angka dari aktiviti MLM. Adakah MLM ni benar-benar jujur atau sebaliknya? Anda boleh baca tulisan saya di sini MLM Haram vs… Read More »

[iPad MySuperKids] Entry Yang Tertinggal

Nampaknya memang bulan puasa (alasan!), saya telah tertinggal dua entry hebat untuk Cabaran #2 iPad MySuperKids! Kenapa saya kata hebat? Sebab kita dibawa kepada SEJARAH DUIT dan SEJARAH PUASA dalam entry Adha yang bertajuk Cabaran #2 MommyLyna – Duit dan Ramadhan. Saya paling suka kalau baca bab objek-objek yang pernah dijadikan matawang sebelum duit sekarang… Read More »

Nak Duit Raya?

Rezeki korang bulan Ramadhan ni. Baru ni je saya ada post tentang Peluang Kumpul Duit Raya & Sangat Berbangga Dengannya, now ada lagi peluang best untuk dapat duit raya sehingga RM400 sorang 😉 Lumayan kan? Macamana nak dapatkan duit raya ni? Aha.. inilah contest terbaru yang dianjurkan oleh gagasan EUPHORIA (wah, macam nama pertubuhan apakah).… Read More »

Anda Pelanggan Yang Baik ke Tak Baik?

Saya cuma reply 2 komen je dalam entry Tips Bisnes : Pelanggan Yang Baik Adalah Paling Bahaya!, sebab saya rasa semuanya saya boleh rumuskan dalam entry ni. Term ‘pelanggan yang baik’ dalam entry saya itu sebenarnya adalah cynical, ia tak merujuk kepada pelanggan yang bersopan santun pun. Sebaliknya pelanggan yang – depan kita tak complaint… Read More »

Testimonial Set B & ESP from Sis Fazillah

Testimonial set Breastfeeding (B) dan ESP ni saya ambil dari email yang dikirim oleh Sis Fazillah. Saya masih ingat hari pertama Sis Fazillah mengambil set ini, katanya tiada apa-apa perubahan. Namun saya meminta beliau bersabar kerana vitamin Shaklee adalah bahan2 natural dan tidak mengandungi dadah, jadi ia tak bertindak secara spontan dengan tubuh kita, sebaliknya… Read More »

Awet Muda Dengan Vivix

Seperti kebanyakan lelaki, Abiy susah juga nak telan supplement. OK memang kena bukak semua sebiji2, letak dalam piring, bagi air semua.. Kalau boleh kita suap dalam mulut pun, nak disuap camtu. Sejak2 saya busy gilerrr ni memang selalu Abiy miss supplement. Saya pulak sebab tak sempat makan supplement after dinner, saya makan kat ofis. Duk… Read More »

Penapis Air/ Water Filter Mudah Alih Yg Practical

Sekarang ni kalau tak ada penapis air memang tak sah. Lagi2 la kalau pakai air paip yang diusahakan oleh syarikat2 perawatan air.. aduh kadang tu dapatla merasa mandi air teh O ais limau sehari dua. Masa saya kecik2 dulu… kami tak guna air paip yang disalur dari pusat rawatan segala ni. Pam dari perigi je.… Read More »

The Opening of My Shaklee Store

Alhamdulillah, akhirnya saya telah mendapat mandat untuk membuka website ni. Untuk berkongsi dengan kawan2, yang mana boleh dapatkan barangan kesihatan Shaklee dengan harga member yang jauh lebih murah dari harga pasaran. Dalam blog ni saya akan kongsikan pengalaman dan tips2 kesihatan yang saya amalkan, insya-Allah. Jadi, especially untuk ibu2 mengandung, menyusu dan anda yang mementingkan… Read More »

Back in Shape

model tak berbayar ramai kawan2 Mami tanye “makan ape cepat turun berat?” “jamu ape ko makan?” “apsal body ko tak naik?”etc. – jawapannya tidak makan sebarang weight loss product – detail di bawah. dan soalan2 berupa “semangatnya baby..mesti kuat minum ni” “baby kuat minum kan? tgk badan.. semangat” etc. -jawapannya tidak kuat langsung. alhamdulillah. Mami… Read More »