Tag Archives: selera

Cerita Adik

kesian pulak kat Adik, lama tak stori pasal Adik kan. hehe. itula.. Adik diam je, Mami tak ada benda nak cerita. sedar tak sedar dah masuk 2nd trimester. tapikan… ha… tapikan… Adik ni memanglah… sejak2 masuk 2nd trimester baru la menunjukkan belang. – Mami dah tak selera makan nasik.– Mami makin moody dan ada perangai… Read More »

Mitos Tentang Baby, Breastfeeding & Kisah Mama Aishah

Myth 1 : baby boy kuat menyusu sampai susu ibu tak cukup utk tampung keperluan dia.FACT 1 : takde bukti menunjukkan baby boy kuat menyusu dari baby girl. tapi ‘ideologi’ ni dah sebati lam masyarakat kita sampaikan ada ibu2 yg – hairan sebab baby girl nya kuat menyusu, “tak normal ke baby saya?” 😀 boy… Read More »