Tag Archives: orang kaya

20 Juta Lebih Murah Dari 20 Ribu?

Bila Erra Fazira membuat kenyataan satu ketika dulu bahawa majlis perkahwinannya dengan Engku Emran bakal berlangsung dengan penuh sederhana… kemudian di hari perkahwinan macam meriah dengan bunga api segala, ada suara-suara yang berkata “Sederhana apa namanya macam tu?” “Kata nak besederhana tapi meriah je jugak” “Ingatkan nikah kat masjid je” Sampaikan Erra dan suaminya terpaksa… Read More »

Rumah Besar Kereta Kancil vs Rumah Kecil Kereta Mewah

Saya dan suami suka jalan2 cari rumah. Cuma recently ni agak kurang sikit sebab market property & saham tak berapa menarik (to me). Lagipun, dua benda ni menjadikan peluang berniaga adalah yang terbaik buat masa sekarang agar bila ekonomi dah pulih nanti tinggal nak kutip hasilnya saja. This makes us more focus on business. Dalam… Read More »

Islam Nak Kita Miskin Atau Kaya?

Bila menyebut tentang Islam nak kita miskin atau kaya, biasanya ramai yang menolak perkara kedua. Ada banyak faktor yang menyebabkan ramai di kalangan kita yang takut untuk menjadi kaya. Salah satunya kerana mungkin takut menerima pembalasan seperti Qarun yang kufur atas nikmat hartanya yang banyak. Apa perasaan anda bila melihat gambar macam di atas? Saya… Read More »