Countdown 2012 di Kejirananku

Malam tadi sempena sambutan tahun baru, kami membawa anak-anak mencari lokasi nak tengok bunga api. Tak jauh pun, area neighbourhood kami - padang permainan. Rasanya situ sesuai sebab lapang. Sampai2 aje dalam pukul 11.50 malam macam tu, penuh kereta. Ingatkan kami je jakun nak tengok bunga api, rupanya mungkin rutin kawasan kejiranan saya... (mana nak tahu, baru je duk sini). Ramai betul orang, dari baby yang ala-ala dalam hari, sampailah ke tahap atok. Cool... Seronok pula jumpa … [Read more...]

Contest Baby Malaysia | SuperKids Love Water!

OK ini dia contest yang ditunggu-tunggu... Senang saja, tak perlu mengarang, tak perlu slogan, cuma.. UPLOAD GAMBAR sahaja. Sangat best sebab sponsors berderu-deru nak menaja contest ni. Jadi untuk memastikan ramai pembaca My Super Kids dapat hadiah, saya memutuskan untuk melaksanakannya secara bersiri. Wow, macam hebat saja :D Untuk yang pertama ni, seperti tajuknya 'SuperKids Love Water!' Jadi, apa syarat-untuk peserta?   1. Tulis entry penyertaan di blog anda … [Read more...]

Contest Baru

Setelah berbulan-bulan tidak dapat mengikut perkembangan dunia blog ni.. baru malam ni saya dapat follow semula sikit2 (konon nak tidur awal tapi terlajak jugakkk kes lupa kena pam susu). Rasa sangat ketinggalan dengan dunia blog sekarang ni. Siapa blogger paling popular sekarang? OK jawabnya saya tak tahu. Blogger2 muda tumbuh bagai cendawan. Bukan cendawan sisir, ni memang cendawan shitake... sorang-sorang blog punya gempak, visitor beribu-ribu sehari. Famous katanya. Fenomena Aiman … [Read more...]

[iPad MySuperKids] Entry Yang Tertinggal

Nampaknya memang bulan puasa (alasan!), saya telah tertinggal dua entry hebat untuk Cabaran #2 iPad MySuperKids! Kenapa saya kata hebat? Sebab kita dibawa kepada SEJARAH DUIT dan SEJARAH PUASA dalam entry Adha yang bertajuk Cabaran #2 MommyLyna - Duit dan Ramadhan. Saya paling suka kalau baca bab objek-objek yang pernah dijadikan matawang sebelum duit sekarang wujud... Paling saya ingat ialah satu kumpulan masyarakat ni menggunakan GIGI! Masa tu mungkin kurang peragut sebab boleh rengkoh gigi … [Read more...]

[iPad My SuperKids] Kompilasi Entry Cabaran #2

Entry cabaran #2 ni berkisar tentang duit, dan Ramadhan. Jadi kita tengok apakah imaginasi blogger2 ni tentang duit dan Ramadhan. Pastinya entry2 yang lebih hebat dari mereka :) Entry pertama dari Atoyissan, tentang zakat. Ya, walaupun zakat ni adalah salah satu rukun Islam, tapi jangan tak tahu kalau ada orang yang tak berapa pasti tentang zakat... terutama zakat lain, selain zakat fitrah. Ada juga yang rasa "banyaknya benda nak dizakatkan", walhal zakat cuma 2.5% saja dari hasil tolak semua … [Read more...]

Nak Duit Raya?

Rezeki korang bulan Ramadhan ni. Baru ni je saya ada post tentang Peluang Kumpul Duit Raya & Sangat Berbangga Dengannya, now ada lagi peluang best untuk dapat duit raya sehingga RM400 sorang ;) Lumayan kan? Macamana nak dapatkan duit raya ni? Aha.. inilah contest terbaru yang dianjurkan oleh gagasan EUPHORIA (wah, macam nama pertubuhan apakah). Semua orang ada peluang untuk menjadi pemenang :D Bercakap tentang duit raya, hari ini adalah hari terakhir untuk perserta iPad MySuperKids … [Read more...]