Tag Archives: menyusukan anak

Menyusukan Anak Angkat dan Relaktasi

Mengambil anak angkat adalah pilihan pasangan yang tidak dikurniakan cahaya mata. Maklumlah, bukan sahaja untuk menghias rumahtangga, tapi juga sebagai pembantu di kala kita dah tak larat nanti. Bagi ibu yang mengambil anak angkat, menyusukan anak angkat adalah satu cara untuk memelihara hubungan, agar menjadi mahram, samada anak angkat lelaki (mahram kepada dirinya) atau anak… Read More »

Kelas Penyusuan Susu Ibu Interaktif di Scriptory Box

*sticky entry. sila skroll ke bawah untuk membaca artikel-artikel terkini. Scriptory Box menempatkan galeri penyusuan susu ibu, dan menampilkan antaranya baju-baju khas untuk ibu menyusu, Bling Buubies. Kami menganjurkan satu program a-la kelas penyusuan yang interaktif, khas buat ibu bapa dan bakal ibu bapa. Program ini dinamakan Breastfeeding Day (Hari Penyusuan Susu Ibu) yang dianjurkan… Read More »

Peluang Jadi Duta Bling Buubies dan Hadiah Hebat!

Pencarian duta Bling Buubies masih diteruskan dengan pertandingan My Bling Moment : Breastfeeding. Info lanjut berkaitan contest ini ada di page ini (sila klik) http://mysuperkids.net/my-bling-moment-breastfeeding-the-contest. Jadi duta ni bukan glamour semata (akan jadi model produk Bling Buubies), tapi adalah untuk mempromosikan penyusuan ibu itu sendiri. Jadi wajar untuk ibu-ibu yang sedang dan/atau akan menyusukan bayi… Read More »

My Bling Moment : Breastfeeding THE CONTEST

Good news to all special bloggers/FaceBookers/Twitteres out there! My Super Kids & Bling Buubies are organizing a joint contest – MY BLING MOMENT. Contest ini kami akan buat secara bermusim, jika diizinkan, bermula dengan My Bling Moment : Breastfeeding. Contest My Bling Moment : Breastfeeding ini adalah bersempena dengan pelancaran Blog Susu Sihat dan sebagai… Read More »

Amalan Ibu Mengandung dan Menyusukan Anak di Bulan Puasa

Amalan bulan puasa bagi ibu mengandung dan menyusukan anak ni mungkin sedikit berbeza dari orang-orang lain. Selain keadaan fizikal yang berbeza (ibu hamil), kekuatan, kelaratan, emosi juga tak sama macam orang-orang biasa. Ibu mengandung misalnya, terutama yang di peringkat awal, kejap-kejap loya, kejap2 muntah, kejap2 pening… Ibu yang menyusukan anak pun, asyik lapar saja. Saya… Read More »

Fahry dalam Mingguan Wanita!

Saya masih ingat lagi, satu masa dulu, Abiy ada bagitahu “You pegila event TOOOOT tu, kan ada magazine cover, mana tahu dapat menyelit macam dalam event Sarakids dulu tu.” Gambar yang pernah keluar dalam Mingguan Wanita satu ketika dulu Saya bagitau Abiy “Taknaklah Bang, I bukan gila glamour picisan2 tu. Ala, nanti mesti ada reporter… Read More »