Tag Archives: kisah suami isteri

Tanggungjawab Suami Buat Kerja Rumah?

Saya tertarik dengan entry Kak Yong tentang Masih mencari cinta .. perlu mendalami ilmu Munakahat. Izinkan saya copy status Facebook di blog Kak Yong. Perkara ni dah lama jadi perdebatan dan perbincangan, sama ada di kalangan ustaz2 dan juga orang awam macam kita. Malah Pakcik saya yang rajin itu pun pernah bagitau tentang perkara ni.… Read More »

Nasihat Perkahwinan Terbaik Pernah Saya Dapat

Nasihat perkahwinan terbaik saya dapat daripada pakcik2 saya. Saya amat menyayangi mereka dengan nasihat yang tulus dari hati dan sound depan-depan, bukan cakap2 belakang. Gitew~ Sebelum saya menikah saya pernah meluahkan perasaan kepada Pakcik saya, A P, bahawasanya saya ada rasa semacam… biasalah seorang perempuan yang di ambang nak jadi isteri orang ada rasa macam… Read More »

Isteri Curang – Tak Puas atau Balas Dendam

Baru2 ini dalam paper diberitakan tentang seorang ustazah yang ditangkap kerana berasmaradana dengan lelaki yang bukan suaminya. saya tak mengikuti kes itu tapi ia adalah satu perkara serous untuk dibincangkan. Pertamanya kerana orang itu adalah ustazah, tak kirala dia cuma ustazah pada nama atau ustazah sandaran ke, ujian utk dia ke whatever tapi sedikit sbanyak… Read More »

Enchanted, That’s How You Know

Disebabkan saya tidak ke pejabat (mengambil cuti tahunan kerana menjaga anak), saya telah mengkhatam movie Enchanted di Disney Channel sebanyak 2 kali. Dan saya nak lagi untuk kali ke-3. Huhu. http://www.disneydreaming.com Cerita ini memang merapu. Tapi ia sungguh sweet. Giselle sentiasa senyum dan buat hati saya senang saja. Robert yang cool dan mempunyai ciri2 lelaki… Read More »

Cinta Selepas Kahwin

Bukan suami isteri yang tak pernah kenal/tak pernah bercinta sebelum mereka berkahwin yang later bercinta selepas akad nikah. Tapi suami/isteri yang jatuh cinta dengan orang lain selepas mereka bernikah. Kalau suami/isteri itu dah berumur, mungkin satu benda yang logik lah kan. Benda dah sezen, mesti rasa lain macam.. Tapi macamana kalau pasangan yang baru setahun… Read More »