Suami Penyayang Bahagian 2

family024.jpg

Ahaha siap ada bahagian 2 lagi. Saya ni kalo dah mula menulis2 pasal suami ni tandanya…. Suami saya takde kat rumah :D *mode happy sebab boleh menspoilkan anak2. Rasa teruja pula dengan feedback dalam entry Suami Penyayang yang lepas V^_^V  Over la mak. Tiga watak utama dalam hidup saya Pernah ada seorang teman berkata kepada saya, katanya “Awak bertuah. Rumahtangga tak ada masalah. Suami saya, di rumah asyik tidur saja. Bantu buat kerja rumah pun jarang-jarang. Lebih suka tengok TV … [Read more...]

Tanggungjawab Suami Buat Kerja Rumah?

Saya tertarik dengan entry Kak Yong tentang Masih mencari cinta .. perlu mendalami ilmu Munakahat. Izinkan saya copy status Facebook di blog Kak Yong. Perkara ni dah lama jadi perdebatan dan perbincangan, sama ada di kalangan ustaz2 dan juga orang awam macam kita. Malah Pakcik saya yang rajin itu pun pernah bagitau tentang perkara ni. Ye pakcik saya memang rajin, dia buat kerja rumah. Dia ajar saya masak juge :P Saya berbincang dengan Abiy tentang perkara yang berkaitan dengan suami … [Read more...]

Nasihat Perkahwinan Terbaik Pernah Saya Dapat

Nasihat perkahwinan terbaik saya dapat daripada pakcik2 saya. Saya amat menyayangi mereka dengan nasihat yang tulus dari hati dan sound depan-depan, bukan cakap2 belakang. Gitew~ Sebelum saya menikah saya pernah meluahkan perasaan kepada Pakcik saya, A P, bahawasanya saya ada rasa semacam... biasalah seorang perempuan yang di ambang nak jadi isteri orang ada rasa macam 'semacam' sikit. Kecuali, mungkin mereka yang benar2 dah sabar nak menikah takkan fikir bendalain kecuali cepat-cepat kahwin … [Read more...]

Isteri Curang – Tak Puas atau Balas Dendam

Baru2 ini dalam paper diberitakan tentang seorang ustazah yang ditangkap kerana berasmaradana dengan lelaki yang bukan suaminya. saya tak mengikuti kes itu tapi ia adalah satu perkara serous untuk dibincangkan. Pertamanya kerana orang itu adalah ustazah, tak kirala dia cuma ustazah pada nama atau ustazah sandaran ke, ujian utk dia ke whatever tapi sedikit sbanyak golongan begini memberi imej buruk kepada mereka2 yang berperwatakan ustazah Dan ustazah yang sebenar. "alah ustazah bukannya … [Read more...]

Enchanted, That’s How You Know

Disebabkan saya tidak ke pejabat (mengambil cuti tahunan kerana menjaga anak), saya telah mengkhatam movie Enchanted di Disney Channel sebanyak 2 kali. Dan saya nak lagi untuk kali ke-3. Huhu. http://www.disneydreaming.com Cerita ini memang merapu. Tapi ia sungguh sweet. Giselle sentiasa senyum dan buat hati saya senang saja. Robert yang cool dan mempunyai ciri2 lelaki seperti yang dimiliki oleh suami saya - dan mereka sama2 kacak. Cerita fairy tales yang sungguh seronok sebab … [Read more...]

Cinta Selepas Kahwin

Bukan suami isteri yang tak pernah kenal/tak pernah bercinta sebelum mereka berkahwin yang later bercinta selepas akad nikah. Tapi suami/isteri yang jatuh cinta dengan orang lain selepas mereka bernikah. Kalau suami/isteri itu dah berumur, mungkin satu benda yang logik lah kan. Benda dah sezen, mesti rasa lain macam.. Tapi macamana kalau pasangan yang baru setahun dua berkahwin? Atau sebulan dua then suddenly baru rasa yang dia sebenarnya cintakan orang lain instead of orang yang dia nikahi? … [Read more...]