Tag Archives: KEMBARA AMSTERDAM

Tips Jalan-Jalan Amsterdam

Kami singgah di Amsterdam hanya 2 hari, jadi jadual tu memang sangat-sangat padat. Petang selepas balik dari meninjau kincir angin, kami berehat sekejap, dan keluar semula… melihat-lihat apa yang ada di Kota Amsterdam ni. Destinasi pertama ialah Hard Rock Cafe, yang mana husband nak beli cenderamata dari sini. Kami ke sini dengan menaiki tram. Untuk… Read More »

Sambungan Kembara di Amsterdam

Cerita backpack europe pun tak habis-habis lagi.. >_< Saya memang zero tentang Amsterdam, kecuali kincir angin. Hehehe. Sampai-sampai je tanya husband “Mana dia kincir angin?” Apa lagi bila saya kagum dengan banyaknya sungai di Amsterdam… Nama pun dah DAM. Asal nama Amsterdam adalah dari empangan (dam) di Sungai Amstel. Sangat-sangat bermakna sekali kan. Kami check-in… Read More »