Tag Archives: kedai buku

Tempat Yang Bisa Buatku Gila

Apakah tempat-tempat menarik di Malaysia yang bisa membuat saya gila? And this one, harus jauhkan diri darinya. Atau… …. bersedia untuk mengosongkan poket. Begitu juga dengan laman berhantu ini Kalau Jumaat macam ni.. Saya sangatlah looking forward untuk habiskan masa dan duit di Kinokuniya. Sampai my husband selalu tegur “Dah nak runtuh rak buku kat… Read More »

Menangani Anak ‘Nakal’, Aktif Dan Agresif

Di Miri dulu, Hafiy memang ramah orangnya dan kalau kami bawa dia ke KRP, dia sangat suka bermain dengan budak2 lain kat sana. Mostly anak-anak orang Shell lah. Tak kira lah budak tu Indian ke Chinese ke Iban ke semua Hafiy pegi main. Hafiy and friends. Tapi biasanya budak-budak besar je layan dia, sebab budak-budak… Read More »

Masa Untuk Membayar Hutang

Mintak maaflah kepada adik-kakak yang telah memberikan tag. Terasa macam tak menghargai kitak orang pulak bila sik jawab tag. Sebagai mendisiplinkan diri, once a month, we’ll pay the debt, sempena celebrating Fahry & Hafiy ‘birthday’ (5&6 hb). If ada la.. *Entry ini adalah bersifat happy-go-lucky* For this time we pay 4 debts (ada banyak lagiiiiiii):… Read More »