Bukan Salah

hmmm.... ntah cemana nk cakap. bukan salah bagi anak FM. & mmg xsalah pun. FM mmg dicipta utk baby.. lainlah kalo kasik Susu Cap Teko. saw ii online yang salahnya...kalo niat nak BF, tapi tak betul2.. tak belajar betul2, tak plan betul2, bila fail, tensen2 plak & ala2 tak puas hati dgn orang yg berjaya BF. ya.. ada yg mmg dah niat, dah doa, dah belajar, dah usaha tp tak berjaya... mungkin tu rezeki kat tempat lain utk dia. yela... tak semua orang atas dunia ni berjaya pun. mmg dah … [Read more...]

Susah Payah BF

ok lah... selama ni maybe kita duk asik cakap pasal benda best je BF ni. mehla sesekali kita ckp pasal benda tak best pulak. masa pregnant:-pandai2 cari source of info yg betul. banyak info mulut yg ckp "ada susu, bole la BF"-hari2 doa mtk dibolehkan BF. hari2 baca cara2 nk BF. hari2 cari poblem yg leh wat org xleh BF.-belajar psl BF mcm org xbetul. masa dalam pantang:-tahan telinga orang suh kasik FM itu ini.-tabahkan hati bila baby nangis2. sentiasa katakan pada diri, susu ada, susu ada, … [Read more...]

BM vs FM

Mami bukan anti-FM. Mami tak kasik FM sebab susu Mami masih bole menampung keperluan anak Mami. & Mami xmo bergantung pada FM, (+malas OK nak bancuh2 FM). however, to me... (utk baby under 1YO) kalo memang mmg susu tak dek... usaha2 pun tak jalan & takde orang nak jadi ibu susuan, FM is the best optionlah. orang dulu2 kasik anak minum sirap, teh, kopi, sebab 'susu tak ada' & tak ada duit nak beli FM. orang sekarang (ada) bagi anak minuman pelik2 sebab taknak beri FM pada … [Read more...]

My 6 Month Baby…

sekejap masa berlalu. rasa macam baru je lahirkan Hafiy. macam baru je cuba2 BF Hafiy. skg Hafiy dah setengah tahun & 'penghisap' susu yg mahir dalam pelbagai posisi. huhu. beyond borders dvd then shallow ground dvd now you are so unique. you're really have your own pace of development. YOU CAN:- 1. sit without supportyay! dah tak tumbang! Book... or TV??? nak dokong!!! nak dokong!!! 2. roll over from back to tummyfinally 3. can fit sandal yg Aunty Babe kasik! frankenstein free download … [Read more...]

kisah roti canai & teh tarik

watch amistad in divx jom Hafiy bawak Mami & Abiy pegi breakfast. bang, kasik canai kosong dua! sama teh tarik cawan ye. bang, order saya xsampai lagi la. lama dah ni. download carlito s way rise to power movie eh, tu Hafiy punya! Hafiy punya! itu hari masa nak cucuk Hafiy 5 bulan, kami pegi breakfast kat restoran sebelah Klinik Dr. Philip Raja tu. Abiy & Mami order canai kosong sorang satu & teh tarik. yummy2~ mmg sedap sangat (or kami yg lapar sgt?). dudukkan Hafiy kat high … [Read more...]

Apa Apa Ajelah…

Mami selalu berhadapan dengan situasi2 sebegini:- Puan A: anak u minum susu apa? Me: susu badan.Puan A: abis u gi keja cemana?Me: I perah, bekukan & anta rumah pengasuh.Puan A: abis cemana nak minum?Me: pengasuh cairkan & panaskan.Puan A: oo..susah jugak ye.(ok la, dia xtau cemana cara handle susu badan) Puan B: baby u minum susu badan lagi ke?Me: a ah.Puan B: kena ajar la minum formula.. susah2 je nak kena perah2.(so…….?????????) Puan C: u nyusu badan ke? tak campur? download mulan … [Read more...]