Tag Archives: jual beli emas

Masa Terbaik Nak Beli Emas?

Daripada minggu lepas nak tulis pasal artikel ni, tapi tak berkesempatan. And teringat balik bila TheStar ada publish pasal ni today. Bila baca, not me alone yang perasan “the trend”. And most importantly, my reader should not miss this. Harga emas jatuh bulan Jan lepas sampai level USD1,320 mainly sebab tahun baru orang banyak tukar… Read More »

Pelaburan Emas 2010: Melabur Jangka Pendek or Jangka Panjang

Perasan tak, lately ni (2010) macam kurang sikit orang kecoh-kecoh pasal pelaburan emas. Ade la jugak ejen-ejen emas ni promote jual emas, but the hype seems to slowly diminish. Adakah sebab harga emas tahun 2010 ni dah tak naik sebanyak tahun 2009? Or maybe dh jatuh altogether? Pernah saya tulis pasal emas maybe flat for… Read More »