Tag Archives: jimat wang

Cara Mengurus Wang Pekerja Kerajaan & Peniaga Yg Paling Ketara

Memang ada banyak cara mengurus wang ni. Golongan pertama terdiri daripada yang makan gaji; termasuk pegawai kerajaan atau pekerja swasta yang diberikan gaji tetap setiap bulan. Pekerja yang diberikan komisen jualan disamping gaji asas bulanan mungkin tak termasuk dalam golongan ini. Golongan kedua pula adalah yang tiada punca pendapatan yang tetap berapa banyak setiap bulan.… Read More »

Tips Jimat Duit Yang Ibu Perlu Tahu

Kata orang, ibu rumahtangga ni menteri kewangan. Tapi ada juga ibu yang jenis boros, tapi memang kadang2 Tuhan temukan beliau dengan suami yang ‘kedekut’, jadi kuranglah sikit sifat keborosannya. Walau macamana boros pun seorang ibu itu, mahu tak mahu kena tahu juga tips & trick untuk berjimat cermat. Tambah2 lagi kalau antara ibu dan ayah… Read More »

Tips Jimat Wang : Jadi Praktikal

Bila dah masuk gaji mula lah nak plan shopping sana shopping sini, beli itu beli ini. Tengah-tengah bulan depan nanti baru terfikir “mana perginya duit aku? Duit mengalir macam air. Saving bukan banyak mana pun”. Mana taknya, awal-awal dapat gaji hari2 makan restoran mahal-mahal, beli baju 2-3 pasang, kasut 2-3 jenis, belum masuk handbag, gelang,… Read More »