Tag Archives: jana pendapatan

Syarat Utama Nak Buat Side Income

Apa syarat utama nak buat side income? Modal? Masa? Minat? Ya, semua tu memang perlu, tapi kadang2 tak perlu pun. Modal.. memang kena ada modal, tapi ada jenis bisnes yang tak perlukan modal. Misalnya jadi affiliates atau ejen jualan. Masa.. memang kena ada masa, tapi ada juga bisnes yang tak perlukan masa. Misalnya benda yang… Read More »

Peluang Buat Duit Dari Rumah Untuk Ibu-Ibu

Ramai yang berminat untuk jana pendapatan atau buit duit dari rumah, mahupun secara online, tapi ramai juga yang tak tahu caranya. Baca blog yang bercakap tentang perniagaan, baca buku perniagaan, tapi masih tak tahu mana nak mula. Ye lah, kebanyakannya cuma beri ‘motivasi’ je, bukan panduan step-by-step, apa lagi nak tunjuk satu-satu. So, bagi mereka… Read More »