Tag Archives: ipad maybank

Countdown 2012 di Kejirananku

Malam tadi sempena sambutan tahun baru, kami membawa anak-anak mencari lokasi nak tengok bunga api. Tak jauh pun, area neighbourhood kami – padang permainan. Rasanya situ sesuai sebab lapang. Sampai2 aje dalam pukul 11.50 malam macam tu, penuh kereta. Ingatkan kami je jakun nak tengok bunga api, rupanya mungkin rutin kawasan kejiranan saya… (mana nak… Read More »

[iPad MySuperKids] Entry Yang Tertinggal

Nampaknya memang bulan puasa (alasan!), saya telah tertinggal dua entry hebat untuk Cabaran #2 iPad MySuperKids! Kenapa saya kata hebat? Sebab kita dibawa kepada SEJARAH DUIT dan SEJARAH PUASA dalam entry Adha yang bertajuk Cabaran #2 MommyLyna – Duit dan Ramadhan. Saya paling suka kalau baca bab objek-objek yang pernah dijadikan matawang sebelum duit sekarang… Read More »

[iPad My SuperKids] Kompilasi Entry Cabaran #2

Entry cabaran #2 ni berkisar tentang duit, dan Ramadhan. Jadi kita tengok apakah imaginasi blogger2 ni tentang duit dan Ramadhan. Pastinya entry2 yang lebih hebat dari mereka 🙂 Entry pertama dari Atoyissan, tentang zakat. Ya, walaupun zakat ni adalah salah satu rukun Islam, tapi jangan tak tahu kalau ada orang yang tak berapa pasti tentang… Read More »

Nak Duit Raya?

Rezeki korang bulan Ramadhan ni. Baru ni je saya ada post tentang Peluang Kumpul Duit Raya & Sangat Berbangga Dengannya, now ada lagi peluang best untuk dapat duit raya sehingga RM400 sorang 😉 Lumayan kan? Macamana nak dapatkan duit raya ni? Aha.. inilah contest terbaru yang dianjurkan oleh gagasan EUPHORIA (wah, macam nama pertubuhan apakah).… Read More »

[iPad MySuperKids] Cabaran #2

DUIT DAN RAMADHAN Begitulah tema untuk cabaran kedua iPad MySuperKids ni. Peserta dikehendaki.. macam biasalah, buat satu entry yang bertemakan DUIT dan RAMADHAN. Peserta bebas untuk menggunakan kreativiti masing-masing. Dan saya harap korang jangan terpengaruh dengan ‘entry pilihan Cabaran #1‘. Terpilih tak semestinya terbaik 😉 Sedikit cetusan idea untuk peserta… Korang boleh buat 2 entry;… Read More »

[iPad MySuperKids] Siapa Meneruskan Cabaran ke Pusingan Ke-2?

Nampaknya peserta dalam cabaran #1 memang hebat-hebat. Tapi saya perlu pilih 1 saja entry sebagai entry pilihan dan membawa pulang hadiah istimewa (takdela istimewa mana pun, kehkehkeh) dari My Super Kids. Ehem, ini bukan pemenang iPad 2 lagi ya.. ini hadiah lain 😀 Susah ni nak pilih siapa sebab semua entry pun best-best. Nak announce… Read More »

Booksmart vs. Streetsmart – Survival

Saya teringat satu insiden yang melibatkan sekumpulan graduan bidang profesional (tak perlulah sebut bidang apa) yang pada pandangan masyarakat amatlah tinggi kedudukannya. Dalam insiden yang ‘mencemaskan’ itu, telah terjadi sesuatu yang kelakar. Saya berkongsi kisah itu dengan ayah saya, dan komen beliau “Urgh, belajar saja pandai kerja bagus tapi survival skill zero!” (dialihbahasa dari dialek… Read More »

[iPad MySuperKids] Ukhwah Yang Terjalin

Sementara menunggu para juri membuat penilaian.. jom kita tengok apa yang dah jadi kepada peserta2 kita. Ala-ala Diari AF gitew 😉 Sekarang kita boleh tengok ‘networking’ atau dalam bahasa biasa kita sebut ‘ukhwah’ (persaudaraan). Buktinya, cuba klik di mana-mana link dalam entry [iPad MySuperKids] Senarai Penyertaan Untuk Direviu, kebanyakan komen yang diterima oleh penulis entry2… Read More »

[iPad MySuperKids] Senarai Penyertaan Untuk Direviu

Berikut adalah link ke entry peserta yang telah menghantar penyertaan untuk Cabaran #1. Hardly tak sampai separuh yang menyahut cabaran ini. Even ada group yang cuma ada satu penyertaan saja iaitu Group G. Easy task untuk juri group tersebut. Bagi juri group C dan group J, GOOD LUCK la ye 😀 Saya cuma masukkan link… Read More »

[iPad MySuperKids] Cabaran #1.. 2 Hari Lagi

Cabaran #1 iPad MySuperKids nampaknya akan menutup tirai dalam masa 2 hari lagi. Peserta masih ada 2 hari untuk melengkapkan cabaran ni.. dan selepas itu judging akan bermula. Siapa yang akan terkeluar? Atau dah terus ada pemilik iPad 2 ni? KUMPULAN A Kelahiran.. by SAHROM Kelahiran : Cabaran #1 Contest iPad Mysuperkids by Syigim Hamba… Read More »

[iPad MySuperKids] Cabaran #1

Okay semua, bersedia untuk gear up bagi merebut iPad2 dari MySuperKids? Namanya aje CABARAN… Tapi semuanya kita lakukan secara santai dan rilex2 aje. Yang penting pengalaman yang kita kutip sepanjang menyertai cabaran ni. Kan? Dalam entry [iPad MySuperKids] Cabaran Bermula – Semak Nama Anda! saya dah senaraikan peserta2 yang sama-sama memeriahkan cabaran ni. Jadi semuanya… Read More »