Tag Archives: google

Mampukah Google+ Menandingi FaceBook?

Another trial by Google 😀 Setakat ni FaceBook dikatakan medium social network terbesar lebih dari 750 juta pengguna yang aktif. Dan yang paling menarik, lebih kurang 700 bilion minit dihabiskan di FaceBook setiap bulan. Mana taknya, boleh kata semua ‘benda’ ada FaceBook, termasuk pemimpin, selebriti, kompeni besar-besar, dan macam2 benda boleh dibuat di FaceBook. Sebenarnya… Read More »

Google Instant Search

Google instant search adalah ciri terbaru Google, yang mana bila kita masukkan huruf di dalam kotak Search Google, dia terus beri suggestion keyword dan terus listkan senarai website yang berkaitan dengan keyword yang dicadangkan. Menurut Google, kebaikan Google Instant Search ni adalah: – Pencarian yang lebih cepat. jimat masa. – Cadangan keyword yang lebih baik… Read More »

Weblog Popular 1Malaysia – An Honest Review

Saya bercakap sebagai pihak ketiga memandangkan hari ni sepatutnya pencarian DenaiHati ni berakhir. Honestly semasa mula2 pencarian ni bermula, saya berasa sangat teruja, dan membayangkan blog2 famous, yang ramai fans, yang memegang ranking Alexa di bawah 500 ribu akan mencanak-canak dicalonkan. Saya membayangkan blog2 celebrity (bukan blog artis tapi celebrity blogger… blogger femes lahhh) akan… Read More »

Tag :Google Image from KakYong

Use Google image to find the answer to the questions below as rules. sila letakkan cursor (anak panah) pada gambar untuk mengetahui perkataan yang saya telah search. 1. Wish 2. The City I Was Born 3. The City I Was Working In 4. A Place I’d Like To Travel 5. A Favourite House 6. A… Read More »

How to Get To Sarakids

If you still don’t know, Sarakids is a boutique for babies and breastfeeding moms, and also a breastfeeding support centre, owned by Puan Farah Farhan. It is located at TTDI Jaya, not the one in front of One Utama, but in Shah Alam. Many are do not know where TTDI Jaya is (including me!). Last… Read More »

Old Town White Coffee and Kopitiams

I was craving for kopitiam. I used to have breakfast at Nasi Lemak Tanglin with arwah Tok Pa and Abiy, and have a cup of tea from a ‘kopitiam’ that in the same complex. I’m not sure it is because of the taste, or because of the experience drinking in such that unique cup, making… Read More »

Halalkah Pendapatan Kita Dengan Adsense dan Nuffnang?

A friend of mine ever asked about this “Takpe ke buat duit dengan Nuffnang, Adsense & iklan2 kat blog ni? Halal ke?”. I said yes it is halal sebab kita mengiklankan perkhidmatan mereka, unless kalau apa yang kita iklankan tu tak relevan dengan adat, adab dan agama, itu lain cerita. Tapi, dalam sudut lain, it… Read More »

Technorati : Jom Claim Blog

Apa tu Technorati free van wilder 40 days and 40 nights movie download legally blonde 2 red white blonde dvd ? Technorati is like Google/Yahoo! for blogs. Macam Google, kita boleh buat carian di Technorati, tapi hanya untuk blog-blog aje. Seperti Google, kita ada ranking dan macam-macam benda alah untuk membantu carian, kat Technorati pun… Read More »

Nuffnang – How to Create Your Future and Buat Duit Forever…

These are true stories: free fight club KISAH I: Sebuah syarikat yang menjalankan internet marketing dan menawarkan perkhidmatan affiliate (kalau tak faham apa tu affiliate nanti tanya saya) yang berpotensi telah mengorak langkah ke seluruh dunia. Namun akhirnya perkhidmatannya di beberapa negara termasuk Malaysia telah dihentikan kerama beberapa pelanggaran tatasusila dalam affiliate marketing. Jadinya orang… Read More »

Between Big Apple and Giant donut

We went to Giant Kota Damansara last Friday, after sending a parcel to US at Kota Damansara’s FedEx. I searched for FedEx location using Garmin in my N95, type fedex and no result was shown. I sought for ‘place nearby’ and no FedEx exist, the only place close to FedEx was Federal Express, I thought … Read More »

How to Install Blog in Your New Hosting

After purchasing your own domain and hosting, now is the time to start blogging. I’ll share on installing WordPress since we are using WordPress. There are two ways to install WordPress blog on your hosting. The easiest way would be installing wordpress using Fantastico on your Cpanel. The only setback would be, you won’t get… Read More »

Happy Mother's Day!!!

we’ve been tagged by Mama Ryan. lalu bersempena hari ibu ini mari kita membuat tag yang kiut2 ini. hehe. mula2 copy paste gamba ini… oh tersentuh naluri keibuanku~ then spas tu hati pink roses ini… ace ventura when nature calls download free (Note: Some of the links were lost before the tag was passed on… Read More »