Tag Archives: Fahry

Selamat Hari Lahir, Fahry!

Nak juga update sebelum tamat tarikh 5 Disember ni 🙂 Kami ni bukan jenis wajib sambut birthday. Birthday is birthday, then what? Anak-anak asyik tanya “Bila nak ada birthday Hafiy/Fahry/Danny kat school?”. Yes, memang kami ada buat, mestilah kena happy-kan anak-anak di taska tu kan. Bila buat budak-budak happy, insya-Allah bertambah-tambah happy kita. Else, biasanya… Read More »

Fahry di Usia 4 Tahun Setengah

Alhamdulillah, meniti usia bersama anak-anak yang kian membesar. Fahry, anak istimewa saya kini dah masuk usia 4 tahun setengah. Fahry memang sangat istimewa di mata kami semua. Bukan kerana ke-tak-macam-orang-lain.. hmm tapi saya rasa Fahry memang tak macam orang lain. Atau mungkin saya overrated. Tak apa lah kan. Kalau bukan ibu sendiri, siapa lagi nak… Read More »

Fahry di Usia 3 Tahun Setengah

Lama saya tak menulis tentang Fahry dalam blog ini. Alhamdlillah anak istimewa saya dah hampir 4 tahun umurnya. Sekarang dia sangat petah berkata-kata hinggakan saya dah suami kadangkala berkata “Fahry, tolong senyap kejap”. Alhamdulillah, memang sangat gembira dengar celotehnya. Wajahnya yang comel memang menghiburkan kami. Fahry setakat ni dah tukar kaki palsunya sekali. Sekarang ni… Read More »

Perkembangan Anak Pramatang Saya | Happy Birthday

Alhamdulillah, genap 3 tahun usia Fahry. Melihatnya pada hari ni membuatkan saya lupa keadaan dia 3 tahun yang lalu. Lemah, rapuh (fragile?), kecil… dalam inkubator dengan wayar dan gauze di sana sini. Tersentuh naluri keibuan gitu 😀 Masa tu, kalimat sabar tak henti2 saya terima. Alhamdulillah menguatkan semangat. Maklumlah, bukan je dapat anak pramatang, siap… Read More »

Fahry Dalam Mingguan Malaysia

Fahry lagi. Hehe. Apa nak buat, dah nasib Fahry lah. Dalam text version: Fahry anugerah teristimewa Oleh BINTU RASYADA A. RAHMAN bintu.rahman@utusan.com.my Foto Koleksi Mommy Lyna MOMMY Lyna dan suami tidak pernah membezakan layanan antara fahry dan anak-anak yang lain. MELIHAT anak kecil ini bermain, pasti siapa pun tidak menyangka bahawa dia dilahirkan dengan keadaan… Read More »

Baby Danny Baru 3 Minggu Lah…

Tiap2 minggu (sejak minggu lepas) selama 3 hari Opah Nurul datang rumah urut, tungku kan Mommy dan mandikan Baby Danny. Opah kata badan Danny dah keras, dah kuat. Danny paling suka mandi dengan Opah.. diam aje, siap kepak2 kaki swimming. Siap suka sendiri2 tuka posisi. Bila letak di bawah, dia geliung geliat, dari tengah tilam… Read More »