Tag Archives: duit raya

[iPad MySuperKids] Entry Yang Tertinggal

Nampaknya memang bulan puasa (alasan!), saya telah tertinggal dua entry hebat untuk Cabaran #2 iPad MySuperKids! Kenapa saya kata hebat? Sebab kita dibawa kepada SEJARAH DUIT dan SEJARAH PUASA dalam entry Adha yang bertajuk Cabaran #2 MommyLyna – Duit dan Ramadhan. Saya paling suka kalau baca bab objek-objek yang pernah dijadikan matawang sebelum duit sekarang… Read More »

Nak Duit Raya?

Rezeki korang bulan Ramadhan ni. Baru ni je saya ada post tentang Peluang Kumpul Duit Raya & Sangat Berbangga Dengannya, now ada lagi peluang best untuk dapat duit raya sehingga RM400 sorang 😉 Lumayan kan? Macamana nak dapatkan duit raya ni? Aha.. inilah contest terbaru yang dianjurkan oleh gagasan EUPHORIA (wah, macam nama pertubuhan apakah).… Read More »

Duit Raya – Bebanan Atau Peluang

“Nak beri berapa ya? Kalau sikit sangat nanti dikata kedekut. Kalau bagi banyak, pokailah aku” Antara dialog biasa menjelang raya. Adakah pemberian duit raya satu bebanan? Ada yang terasa berat bila tiba hari raya dengan amalan pemberian duit raya, “Raya sepatutnya hari yang gembira tapi menyusahkan pulak kena beri duit raya bagai”, pernah dengar dialog… Read More »