Hari Pertama Anak Masuk Darjah Satu

Alhamdulilllah, dah 3 Januari hari ni. Dah 2 hari Hafiy memulakan pembelajaran sekolah rendahnya. Homeschool? Nampaknya I'm not ready for that. Atau, lebih baik serahkan pada yang lebih pakar (Cikgu). Di rumah kita support dengan latihan dan sebagainya. Hmm ┬átapi Hafiy belum masuk sekolah agama lagi. Agak-agak mampu ke tak nak menyekolah-agamakan di rumah? :D bukan tentang akhlak je tapi Bahasa Arab segala tu. Di sekolah dia akan ambil matapelajaran Mandarin, insya-Allah, sebagai sambungan dari … [Read more...]

Pendaftaran Masuk Sekolah Tahun 1 Online

mei003.jpg

Tok Ma memberitahu sekarang ni nak mendaftar masuk sekolah darjah 1 dah boleh buat online. Kami sebagai ibu bapa yang tak ada contact di sekolah rendah berdekatan, berkenaan bila mereka mula buka pendaftaran, rasa seronok lah. Senang kan daftar online. Walaupun Hafiy baru nak masuk 3 tahun, tapi kena daftar cepat-cepat (masa umur 4 tahun) untuk dapatkan tempat di sekolah pilihan kami. Kalau tak kena lah masuk sekolah lain. Nak memilih sekolah untuk anak, oh memang hari2 kami bincangkan. Sekolah … [Read more...]