Tag Archives: buat duit online

Teknik Spy Pesaing Dalam Marketing

Sekarang ni ramai dah mula jadikan bisnes sebagai sumber pendapatan. Ada yang buat secara part-time, ada yang full-time. Ada yang online, ada yang offline. Persaingan dalam bisnes, jadi semakin sengit, lebih-lebih lagi dengan perkembangan method network marketing yang popular kebelakangan ni. Pesaing sebenarnya bukan satu perkara yang harus kita takuti atau jauhi. Persaingan sangat diperlukan… Read More »

Bisnes Sambilan Tanpa Abaikan Keluarga

Saya ingin berkongsi senario yang saya hadapi (tiba-tiba rasa ramai yang beranggapan seperti ini, heh). Tentang bisnes sambilan, keluarga dan kerjaya. Seseorang bertanya saya tentang bisnes sambilan… err, lebih kepada ‘menuduh’ sebenarnya. Ikuti kisah yang sudah saya olah bagi menyedapkan cerita 😛 Kisahnya begini.. beliau datang kepada saya dan berkata “Awak ni kerja dah bagus,… Read More »

Tips MLM Business Yang Success

MLM atau multilevel marketing sering menjadi topik kontroversi di mana-mana sahaja. Beratus bahkan beribu orang telah rugi lagi dirugikan oleh set-set MLM ni. Tapi, pada masa yang sama, ramai juga yang memperoleh pendapatan 5-6-7 angka dari aktiviti MLM. Adakah MLM ni benar-benar jujur atau sebaliknya? Anda boleh baca tulisan saya di sini MLM Haram vs… Read More »

Syarat Utama Nak Buat Side Income

Apa syarat utama nak buat side income? Modal? Masa? Minat? Ya, semua tu memang perlu, tapi kadang2 tak perlu pun. Modal.. memang kena ada modal, tapi ada jenis bisnes yang tak perlukan modal. Misalnya jadi affiliates atau ejen jualan. Masa.. memang kena ada masa, tapi ada juga bisnes yang tak perlukan masa. Misalnya benda yang… Read More »

Makan Gaji Ni Hina Sangat Ke?

Isu makan gaji bagus ke tak mungkin sedikit sensitif to most of us. Namun, teknik merendah-rendahkan orang yang makan gaji sangat popular dikalangan pengusaha or peniaga berkaitan produk kerja sendiri; spt ejen MLM or insuran ataupun produk or perkhidmatan kerja dari rumah/pakej perniagaan. Nah, I don’t mean what they (or maybe I? Hmmm) did is… Read More »

Rahsia Kejayaan Irfan Khairi

Siapa yang tak kenal dengan Irfan Khairi? Jutawan internet yang berjaya mencapai pendapatan internet semasa usianya semuda 25 tahun. Ramai yang nak jadi macam Irfan Khairi. Atau sekurang-kurangnya punya blog/website yang boleh menjana seposen dua. Tapi… begitu mudahkah nak jadi jutawan internet seperti Irfan Khairi? Adakah dengan hanya mempunyai blog dan letak kod iklan (contohnya… Read More »