Tag Archives: buat duit dari rumah

Peluang Buat Duit Dengan Blog Anda

Pengumuman ringkas… Saya ingin membuka peluang buat duit dengan blog anda. ya, blog yang anda sedang tulis sekarang ni lah. Sesiapa yang berminat untuk menulis advertorial bagi produk-produk di bawah:- 1. Produk vitamin semulajadi 2. Program latihan keusahawanan 3. Pakaian menyusu 4. Barangan bayi (barut, cloth puzzle) Sila email kepada saya di mommy[@]fahry.net dengan butir2… Read More »

Makan Gaji vs Kerja Sendiri

Ramai juga kawan saya yang katanya dah bosan kerja makan gaji dan nak kerja sendiri i.e. berniaga. Maklumlah, makan gaji ni terikat, 8-5 atau 9-6 (Hehe, office hour siapa ni..) mesti ada di pejabat. Tak bulih nak mengulor kang makan gaji buta pulak, Isnin hingga Jumaat memang kena ke pejabat (kecuali office yang praktik work… Read More »

Pembunuh Masa Bekerja Dari Rumah

Kesinambungan dari entry semalam. Apakah jenis-jenis pembunuh masa bagi mereka yang nak buat duit dari rumah? Pembunuh masa ni bahaya, sebab lama-kelamaan kita sendiri terbawa-bawa dan tak sedar rupanya masa kita sedang dibunuh. Akhir sekali memang tak dapat nak tolong dah lah… 1. TV TV memang pembunuh masa yang paling tidak disedari. Bayangkan satu drama… Read More »

Sisi Gelap Kerja Dari/Di Rumah

Sekarang macam trend ibu-ibu muda yang menjadi surirumah, bukan semata-mata duduk di rumah, tapi menjadi WAHM (work at home mum). Malah ramai ibu yang berhenti dari kerja makan gaji di pejabat untuk bekerja dari rumah, atau buat kerja sendiri berkonsepkan home based. Adakah kerja dari rumah ini lebih bagus dari kerja di pejabat? Pastinya bagi… Read More »

Syarat Utama Nak Buat Side Income

Apa syarat utama nak buat side income? Modal? Masa? Minat? Ya, semua tu memang perlu, tapi kadang2 tak perlu pun. Modal.. memang kena ada modal, tapi ada jenis bisnes yang tak perlukan modal. Misalnya jadi affiliates atau ejen jualan. Masa.. memang kena ada masa, tapi ada juga bisnes yang tak perlukan masa. Misalnya benda yang… Read More »

Tips Kerja Dari Rumah – FOKUS

Kerja dari rumah tidaklah semudah yang disangka, terutama bagi seorang ibu. Mana tidaknya, jika bagi FTWM (full time working mom), rumah adalah syurga keluarga. Bila berada di rumah, 100% perhatian boleh diberi kepada keluarga. Berlainan dengan WAHM (working at home mom), rumah jugalah tempat buat kerja, rumah jugalah tempat keluarga, rumah jugalah tempat sendiri melepas… Read More »