Tag Archives: breastpump

Tips Menyusu Ibu Bekerja Outstation

Menyusukan anak bagi ibu bekerja mungkin agak terhad, lebih-lebih lagi jika ibu mempunyai jadual bekerja yang tidak tetap, atau jadual yang senantiasa padat. Misalnya ibu yang bekerja shift, yang selalu stand-by, kerja di kaunter, dan sebagainya. Tak lupa juga ibu yang selalu travel. Tidak boleh menyalahkan mereka jika mereka memilih susu formula, di samping memberi… Read More »

Jom Pegi Launching Breastpump Modu & Gathering di Sarakids Open Day!

Sarakids akan mengadakan 2nd Open Day cum Gathering pada 24 hb ni. Apa kata kita ramai2 pegi, kita buat MSK Gathering tumpang Open Day Sarakids 😀 Bijak tak idea saya? Boleh jimat $$$$$ siap bole join macam2 acara anjuran Sarakids, LOL. Gathering atau Open Day ni bakal diadakan di DARC iaitu Denai Alam Recreation &… Read More »

Breastpump (Pam Susu) Terbaru – Jom Jadi Orang Pertama!

Breastpump atau pam susu adalah gadjet yang menjadi keperluan kepada ibu-ibu menyusukan anak dengan susu ibu, terutama bagi mereka yang tak pandai melalukan kaedah Marmet. Sekarang ada macam-maca jenis pam susu, saya sendiri pun berpengalaman dengan 2 jenis breastpump,  Avent Isis UNO dan Medela Freestyle. Dan setiap breastpump tu ada keunikannya tersendiri. Yang mahal tak… Read More »

Apakah Pilihan Breast Pump (Pam Susu) Terbaik Untuk Ibu Bekerja?

Ia adalah pam susu, bukan pam buah dada. Rupanya ada sejenis breast pump untuk membesarkan buah dada, bukan untuk mengeluarkan susu. Hehe. Memang satu perkara normal dan agak wajib bagi ibu bekerja yang merancang untuk exclusive/full BF tercari2 breast pump (pam susu). Dan soalan2 seperti “Kau pakai pam apa?”, “Pam apa paling bagus?” itu memang… Read More »

My New Buddy: Freestyle

i tot (not necassarily applied for everyone) i need a set of double pump. the first candidate was Spectra 3, because it’s cheaper, with rm500+ i can have the extravaganza set. but it wasnt suitable since my job (urgh!) requires me to travel frequently. Spectra 3 is electrical operated only. i have to consider places… Read More »