My Miracles

it has been a week since i left Hafiy with Tok Ma in KL. rindu??? mana boleh tak!!! everynite Mami kene tengok gamba2 Hafiy. pastu call Hafiy (ni Hafiy request, if tak, Hafiy tak senang duduk). since then, Adik started to move very actively (before this like lazy2 je). Mommy noticed that when we're with Abang Hafiy, Adik didn't move like this la. the movement became so obvious (until i could see the waves on my tummy) since we went to Sibu. could be Adik was very happy to see Abiy, and alone … [Read more...]

Gelak Gelak Gelak

manusia ni suka gelakkan orang lain. Mami pun suka gelakkan orang jugak, especially kalo orang tu dengan sengaja atau tidak, terbuat lawak antara benua. sebagai mak BF, perkara gelak dan digelakkan ni menjadi lumrahlah. mungkin menjadi hiburan sehari2, tak gitu Ibu Syifaak? antara dialog2 digelakkan yg Mami pernah terima: "pam susu? bagi je la dengan t*t*k, kan senang. *gelak2""tak penah bagi susu botol (FM)? tipulah... kau kerja bawak anak g ofis ke? *gelak2""belaja BF? helooo.... susu kan kuar … [Read more...]

When East Meet West

i'm not a book worm. in our shelves, i only have 2 rows of books, while Abiy conquers all, plus the files and barang2 tidak berkaitan dengan buku. but since i found out my budget always burst to the supermarkets' owners, i think i should put some portion into MPH, Popular, Kino or any bookstore owner sometimes. i'm not a smart one so i think i have to read a lot. (sungguh teruk!) all this while i seldomly read books and i hate reading novels. Malays novels are boring, and English novels are too … [Read more...]

Bukan Salah

hmmm.... ntah cemana nk cakap. bukan salah bagi anak FM. & mmg xsalah pun. FM mmg dicipta utk baby.. lainlah kalo kasik Susu Cap Teko. saw ii online yang salahnya...kalo niat nak BF, tapi tak betul2.. tak belajar betul2, tak plan betul2, bila fail, tensen2 plak & ala2 tak puas hati dgn orang yg berjaya BF. ya.. ada yg mmg dah niat, dah doa, dah belajar, dah usaha tp tak berjaya... mungkin tu rezeki kat tempat lain utk dia. yela... tak semua orang atas dunia ni berjaya pun. mmg dah … [Read more...]

Six and Six

#1 Yesterday I got an SMS from Kak Anna “susu Hafiy tak cukup.akak bg yg last td pkl 3.30,dh habis pn dia xmo lepas botol.siap pegang sendiri lagi.byk dia minum hari ni.nmpk lapar benar dia’. – I sent 15oz in the morning.Ayak! Mommy’s daily production now merudum from 16oz to 10-14oz! gabra lagi panic! Ya la, from minum-ilang-haus-je, tiba2 terus x cukup susu bekalan!From "yay, Hafiy minum banyak!" to now "ayoh sudah.. dia dah minum banyak, even more than my production!". Havta increase the … [Read more...]

Maintain Susu Cara Mami

satu perbicaraan yg tidak berfaedah langsung [abaikan perkataan2 yg tidak berapa sopan tersebut] credit to cik anon: Makcik Kepoh : you BF ek?Mami : a ah. insya-Allah sampai baby 2 tahun.Makcik Kepoh : i tgk u ni konfiden sgt lah. u jgn lah over... skg baby u 5 bulan kan? 2-3 bulan lagi keringla susu u tu...Mami : kenapa pulak?Makcik Kepoh : i dulu pon nak susukan anak i sampai 2 tahun, tp sempat 5-6 bulan je. masa 5 bulan susu dah kurang, lepas tu kering terus. u tengokla nanti, susu u mesti … [Read more...]