Tag Archives: botol

My Miracles

it has been a week since i left Hafiy with Tok Ma in KL. rindu??? mana boleh tak!!! everynite Mami kene tengok gamba2 Hafiy. pastu call Hafiy (ni Hafiy request, if tak, Hafiy tak senang duduk). since then, Adik started to move very actively (before this like lazy2 je). Mommy noticed that when we’re with… Read More »

Gelak Gelak Gelak

manusia ni suka gelakkan orang lain. Mami pun suka gelakkan orang jugak, especially kalo orang tu dengan sengaja atau tidak, terbuat lawak antara benua. sebagai mak BF, perkara gelak dan digelakkan ni menjadi lumrahlah. mungkin menjadi hiburan sehari2, tak gitu Ibu Syifaak? antara dialog2 digelakkan yg Mami pernah terima: “pam susu? bagi je la dengan… Read More »

Six and Six

#1 Yesterday I got an SMS from Kak Anna “susu Hafiy tak cukup.akak bg yg last td pkl 3.30,dh habis pn dia xmo lepas botol.siap pegang sendiri lagi.byk dia minum hari ni.nmpk lapar benar dia’. – I sent 15oz in the morning.Ayak! Mommy’s daily production now merudum from 16oz to 10-14oz! gabra lagi panic! Ya… Read More »

Maintain Susu Cara Mami

satu perbicaraan yg tidak berfaedah langsung [abaikan perkataan2 yg tidak berapa sopan tersebut] credit to cik anon: Makcik Kepoh : you BF ek?Mami : a ah. insya-Allah sampai baby 2 tahun.Makcik Kepoh : i tgk u ni konfiden sgt lah. u jgn lah over… skg baby u 5 bulan kan? 2-3 bulan lagi keringla susu… Read More »