Berhias Menurut Islam – 13 Panduan Berhias Yang Dibenarkan

Berhias menurut Islam adalah fitrah wanita. Ingin kelihatan cantik, berdandan, memakai perhiasan adalah tabiat semulajadi yang ada pada diri wanita. Kerana itu tidak hairan jika berbanding lelaki, wanita lebih banyak menghabiskan duit untuk kecantikan. Artikel di bawah adalah dipetik dan diubahsuai dari Majalah Nur, September 2010 untuk tatapan bersama, sempena Aidilfitri yang bakal menjelang. Islam tidak melarang wanita kelihatan cantik namun mestilah mengikut peraturan berdasarkan tempat … [Read more...]

Baju Kurung Menyusu UPDATED

BlingBuubies_transparent.png

Ya, kami sudah ada stok untuk baju kurung menyusu Bling Buubies, tapi ada masalah teknikal sikit maka belum dapat upload lagi di website www.blingboutique.biz. Tapi saya ada sample nya di sini. Pandangan hadapan Bukaan menyusu Butang tersorok Kurung menyusu Bling Buubies mempunyai pelbagai corak dan warna yang unik, iaitu satu baju hanya mempunyai satu corak, tidak ada baju yang bercorak sama. Harganya berbeza mengikut jenis kain dan aksesori, seperti batu permata, … [Read more...]

Berbelanja Dengan Berhemah di Musim Perayaan

Benda biasa bila musim perayaan i.e. Aidilfitri tiba, ialah di beberapa lokasi membeli-belah menjadi padat dengan manusia yang bershopping untuk persiapan menyambut raya. Saya pun surrender nak ke tempat2 macam Jalan TAR, shopping2 complex dalam minggu2 terakhir sebelum raya (dan bila dah dapat gaji), sah2 umat manusia sepenuh2 alam. Bagi kami, musim raya ni adalah peluang untuk mendapatkan pakaian baru, bagi kami suami isteri dan anak2. Alang2 beli baju baru, boleh buat raya dulu kan. Biasanya … [Read more...]