Tag Archives: baju muslimah

Dress/Jubah Menyusu Bling Buubies

Akhirnya dress baru saya telah siap! Dress ke jubah ke, mana2 je boleh. Dress ni cutting straight, longgar & ada cuff pada bahagian bawah dada untuk melebarkan lagi langkah kaki 😀 Senang nak menyusukan anak. So, dah tak ada sebab kenapa ibu menyusu tak boleh bergaya dengan dress/jubah kan 🙂 Ini saya punya, material dari… Read More »

Shopping Baju Raya Online di Adorable Muslimah!

“Baju raya.. baju raya… baju raya online.. sesiapa belum ada baju raya lagi… boleh beli online di Adorable Muslimah.. mari.. mari.. rapat… rapat..!!” Saya ada 3 pasang Umayra Telekung. Sangat best dan selesa. Dibuat dari kain cotton yang sejuk, tak licin… selesa sangat. Untuk saiz saya, telekung yang besar padan sekali. kalau yang kecil itu… Read More »

Pakaian Muslimah Online & Cheese Tart Promotion (Weekly Recap)

Pakaian Muslimah online termasuk baju- blaus Muslimah, tudung (scarf), skirt, telekung dan body mist, boleh didapati di store Adorable Muslimah di http://adorablemuslimah.com. Dapatkan sekarang cos Adorable Muslimah sekarang mengadakan promosi Ramadhan dengan memberi free postage kepada order melebihi RM200 untuk pesanan pakaian Muslimah dari Semenanjung Malaysia. Saya baru je dapat my order : telekung dah… Read More »

Adorable Muslimah Untuk Persiapan Hari Raya Aidilfitri

Antara perkara sunat hariraya Aidilfitri ialah berpakaian paling bagus, paling cantik, paling indah. Sinonim dengan sifat Muslimah, pasti nak kelihatan cantik dan kemas. Ramai yang dah mula planning untuk baju raya, tudung raya, kasut raya… Minggu lepas, saya telah menerima 3 helai tudung dari Adorable Muslimah. Yellow, grey, black. Tudung kuning dan kelabu itu mempunyai… Read More »

Menyusukan Anak Dengan Long Pleated Blouse Max Azaria!

Max Azaria – Jubah & Blouse  adalah sebuah kedai online yang menjual baju2 Muslimah seperti jubah dan blouse (duh, dah nama pun macam tu!). Jubah-jubah si sini cantik2, ada bunga sulam yang menawan. Cantik kan? Sesuai untuk Muslimah Malaysia. Tapi untuk saya tak berapa sesuai, sebab tak ada ruang untuk menyusukan anak-anak saya. Jadi saya… Read More »

Jemputan ke Airashii Mummy Kawaii Putri

Assalamualaikum & Hi Airashii Mummy Kawaii Putri bermaksud ibu yang manis, anak yang cute, adalah sebuah inisiatif untuk mewar-warkan pakaian Sunnah di kalangan masyarakat kita. Bahawasanya anda telah dijemput ke satu forum tertutup, khas buat para ibu, bakal ibu, soon to be ibu, later-later to be ibu, yang akan diadakan seperti butir2 di bawah: Tarikh… Read More »