Tag Archives: anak OKU

Selamat Hari Lahir, Fahry!

Nak juga update sebelum tamat tarikh 5 Disember ni 🙂 Kami ni bukan jenis wajib sambut birthday. Birthday is birthday, then what? Anak-anak asyik tanya “Bila nak ada birthday Hafiy/Fahry/Danny kat school?”. Yes, memang kami ada buat, mestilah kena happy-kan anak-anak di taska tu kan. Bila buat budak-budak happy, insya-Allah bertambah-tambah happy kita. Else, biasanya… Read More »

Sharing Anak OKU Saya Yang Istimewa

Alhamdulillah Fahry baru dapat kaki palsu baru. Nampak tinggi sikit dengan kaki baru ni, yang lama tu dah pendek sangat dengan dia. Kaki palsu buatan tempatan namun barang-barang masih lagi perlu import dari luar negara. Alhamdulillah, diberi kemudahan untuk menyediakan kaki palsu buat Fahry tanpa sebarang masalah. Masalahnya cuma prosesnya yang lama, hehe. Malah kaki… Read More »

Fahry di Usia 3 Tahun Setengah

Lama saya tak menulis tentang Fahry dalam blog ini. Alhamdlillah anak istimewa saya dah hampir 4 tahun umurnya. Sekarang dia sangat petah berkata-kata hinggakan saya dah suami kadangkala berkata “Fahry, tolong senyap kejap”. Alhamdulillah, memang sangat gembira dengar celotehnya. Wajahnya yang comel memang menghiburkan kami. Fahry setakat ni dah tukar kaki palsunya sekali. Sekarang ni… Read More »

Perkembangan Anak Pramatang Saya | Happy Birthday

Alhamdulillah, genap 3 tahun usia Fahry. Melihatnya pada hari ni membuatkan saya lupa keadaan dia 3 tahun yang lalu. Lemah, rapuh (fragile?), kecil… dalam inkubator dengan wayar dan gauze di sana sini. Tersentuh naluri keibuan gitu 😀 Masa tu, kalimat sabar tak henti2 saya terima. Alhamdulillah menguatkan semangat. Maklumlah, bukan je dapat anak pramatang, siap… Read More »

Fahry Dalam Mingguan Malaysia

Fahry lagi. Hehe. Apa nak buat, dah nasib Fahry lah. Dalam text version: Fahry anugerah teristimewa Oleh BINTU RASYADA A. RAHMAN bintu.rahman@utusan.com.my Foto Koleksi Mommy Lyna MOMMY Lyna dan suami tidak pernah membezakan layanan antara fahry dan anak-anak yang lain. MELIHAT anak kecil ini bermain, pasti siapa pun tidak menyangka bahawa dia dilahirkan dengan keadaan… Read More »

Apa Yang Saya Belajar Dari FAMEkids (kumpulan sokongan anak-anak istimewa)

Ahad lepas (8 Mei 2011, Mother’s Day!) sejarah telah tercatat bila FAMEkids telah dilancarkan secara rasminya. Hari pelancaran FAMEkids ni juga adalah Majlis Ulangtahun pertama Wisma Bling Lustre. Wah, dah setahun nampaknya beroperasi. Pelancaran FAMEkids disempurnakan dengan pemotongan riben oleh pelakon Salina Saibi, model Nawar Anisah dan bekas pengacara MHI, Najlah Ishak. Meriah sungguh dan… Read More »