Tag Archives: adsense

Aktiviti Menarik Bulan Januari

Tahun baru 2011 membuka lembarannya dah dekat seminggu. Ramai yang dah list perancangan untuk tahun 2011 ni. Dijangka lebih banyak cabaran dan dugaannya… mana taknya awal2 tahun RON97 dah naik harga lagi. Belum masuk minyak masak yang tiba2 MIA 🙂 Apa aktiviti menarik bulan Januari anda? Kalau dah full, wah itu sudah bagus. Kalau masih… Read More »

Apa Itu SEO (Search Engine Optimization)?

Search Engine Optimization (SEO) adalah perkara teknikal yang biasanya dipraktikkan oleh internet marketer/orang yang serius dalam menarik trafik ke website mereka. Senang cakap, SEO ialah bagaimana nak dapatkan position dalam search engine. Kenapa? Sebab bila search result yang tinggi bermakna makin banyak trafik masuk, makin banyaklah duit. Contohnya, cuba search ‘my super kids’ di Google.… Read More »

Halalkah Pendapatan Kita Dengan Adsense dan Nuffnang?

A friend of mine ever asked about this “Takpe ke buat duit dengan Nuffnang, Adsense & iklan2 kat blog ni? Halal ke?”. I said yes it is halal sebab kita mengiklankan perkhidmatan mereka, unless kalau apa yang kita iklankan tu tak relevan dengan adat, adab dan agama, itu lain cerita. Tapi, dalam sudut lain, it… Read More »

Nuffnang – How to Create Your Future and Buat Duit Forever…

These are true stories: free fight club KISAH I: Sebuah syarikat yang menjalankan internet marketing dan menawarkan perkhidmatan affiliate (kalau tak faham apa tu affiliate nanti tanya saya) yang berpotensi telah mengorak langkah ke seluruh dunia. Namun akhirnya perkhidmatannya di beberapa negara termasuk Malaysia telah dihentikan kerama beberapa pelanggaran tatasusila dalam affiliate marketing. Jadinya orang… Read More »

Overcoming Blogger’s Dilemma

*WARNING: This entry is not suitable for bloggers whom “I blog for myself” or “aku pedulik apa orang baca ke tak”. As real life always put us in the state of perplexity, so does blogging world offers. For some bloggers, either uncertain in themselves or outsider-influenced, blogging always put many of us in dilemma. Below… Read More »