Susu Lembu Tanpa Laktosa

By | April 6, 2012

Apakah laktosa?

Laktosa adalah gula disakarida semulajadi dalam susu lembu. Laktosa diuraikan kepada glukosa dan galaktosa untuk dicerna dalam tubuh.

Lactose intolerance berlaku bila tubuh tak dapat tukarkan disakarida yakni laktosa kepada monosakarida iaitu glukosa dan galaktosa


Alternatif kepada mereka yang mengalami lactose intolerance boleh mengambil susu soya atau susu badam atau SUSU LEMBU TANPA LAKTOSA.

Bagaimanakah susu lembu tanpa laktosa?

Susu lembu ini diberikan sejenis enzim untuk menukarkan laktosa sehingga 100% dan menjadi monosakarida iaitu glukosa. Dari segi khasiat susu, susu lembu tanpa laktosa sama seperti susu lembu yang asalnya.


Jadi ibu bapa kalau anak2 ada lactose intolerance boleh cuba susu lembu tanpa laktosa ni.. Kalau taknak susu soya.

Cadangan? Hehe saya bukan nak cadangkan tapi nak offer ^__^

Diskan istimewa ni.. Untuk mereka yang tak suka soya (sesetengah orang kan skeptikal dengan soya) tapi nak dapatkan khasiat protein tanpa laktosa boleh order Mealshake ni dengan saya.

Special discount untuk pembaca MY SUPER KIDS.


Sesiapa pun boleh minum.. Dari 1 tahun ke atas.. Sampailah ke warga tua. Rasanya pun sedap sangat! Untuk kanak2, ibu mengandung & menyusu, bodybuilder, orang yang nak kulit cantik, warga emas… Memanh elok sangat.

Lagi2 sebab ia free-lactose, jadi badan tak banyak kerja nak uraikan laktosa tu kepada monosakarida.

Di rumah saya ni memang selalu ada stok.. Hehe kena ada, tak senang duduk saya kalau dah habis. Yang penting ia tak dibuat dari bahan2 merapu (bahan vitamin tiruan) dan ada ujian klinikal.

Penting ke ujian klinikal? Sebenarnya tak wajin buat pun kalau bukan produk ubat-ubatan tapi Mealshake dan seangkatan dengannya ni lalui juga sebab nak pastikan ia benar2 selamat.

Kalau nak cuba bolehlah hubungi saya sauberlina(@)gmail.com

Antara kebaikannya untuk atasi masalah sembelit, kurang selera makan, malah budak2 asma pun ada yang dah kurang simptom asma diorang dengan Mealshake ni. Masa ni la nak cuba, offer special bulan ni je tau! Siap2 dapat durian runtuh hehehe (Siapa yang dapat bulan lepas tu diam2 je ye hihi).

Category: Others

About admin

I am a wife to a great husband. I am a proud mother of two adorable sons. I am a full time working at home mom (WAHM). I am breastfeeding my 3 sons, a daughter and looking forward to breastfeed my next babies. I like to share my pregnancy, breastfeeding and parenting as well as travel experience cos every journey is unique. *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* bundle of joys, Hafiy, Fahry, Danny & Irene.

One thought on “Susu Lembu Tanpa Laktosa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge