SOHO Ibu Bekerja

By | February 28, 2012

Ramai ibu bekerja yang juga ada side-bisnes, samada kecil atau besar. Pasti ada ruang SOHO masing2 di rumah.


Pentingkah ruangan SOHO ni? Ya penting supaya lebih bersistematik, di ruangan SOHO tu kita boleh tempatkan dokumen2 penting bisnes.

Untuk rumah yang tak besar sangat, tak perlu satu bilik khas untuk SOHO. Memadai satu sudut untuk letak meja, komputer dan barang2 berkaitan.


SOHO saya terletak di belakang ruang menonton TV. simple saja cuma ada meja berbentuk L. Tak ada pula gambar nak share.

SOHO sebelum ini (sebelum pindah ke KL) adalah di ruang antara ruang tamu dan dapur. Kalau boleh saya elakkan SOHO dalam bilik tidur (kecuali semasa tinggal di rumah mentua dulu, tiada ruang lain kecuali bilik tidur ^__^). Bilik tidur adalah ruang untuk suami-isteri (& anak2 >__< ), bukan ruang untuk bekerja. Sebolehnya saya sediakan ruang di luar bilik tidur untuk SOHO. Tapi sejak beranak 3, SOHO saya dah jadi 'mobile', di mana2 pun boleh asal sempat >___< . Mungkin atas sebab itu suami tercinta membelikan saya iPad dan iPhone bagi memudahkan diri saya yang mobile ni. Impian saya untuk memiliki satu bilik khas untuk SOHO. Mungkin pada masa sekarang agak rumit kerana limitasi ruang yang ada. Maklumlah rumah bukan besar. Insya-Allah, semoga Dia mengizinkan untuk memiliki ruang yang lebih sempurna untuk sebuah SOHO. P/S: Disebabkan beberapa hal yang berlaku lately (malware lah, viruslah, email tak sampailah, etc) SOHO saya tak beroperasi >__< Jadi saya nak umumkan email saya kini SAUBERLINA(@)GMAIL.COM (huruf kecil. Yang mommy@fahry tu ada masalah teknikal. P/S 2 : (sedang compiling keputusan My Super Sleeping Buddy & the long overdue IPAD MYSUPERKIDS!

Category: Blog and Beyond Perniagaan Work From Home

About admin

I am a wife to a great husband. I am a proud mother of two adorable sons. I am a full time working at home mom (WAHM). I am breastfeeding my 3 sons, a daughter and looking forward to breastfeed my next babies. I like to share my pregnancy, breastfeeding and parenting as well as travel experience cos every journey is unique. *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* bundle of joys, Hafiy, Fahry, Danny & Irene.

2 thoughts on “SOHO Ibu Bekerja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge