Resepi Banana Mealshake Smoothie

By | December 13, 2011

Ramai yang tanya saya tentang cara-cara yang variasi untuk sediakan Mealshake untuk anak, selain bancuh dengan air suam atau campur dalam susu/minuman diorang.


Kat sini saya nak share RESEPI BANANA MEALSHAKE SMOOTHIE atau SMOOTHIE PISANG MEALSHAKE.

Bahan-bahannya simple saja (untuk saiz hidangan 1 gelas besar):

1 biji pisang masak
2 sudu Mealshake
3 ketul kiub ais (boleh diabaikan kalau tak mahu)
Air masak secukupnya


Cara membuatnya sangat mudah.

1. Masukkan semua bahan2 ke dalam container smoothie.


2. Kisar hingga sebati


3. Siap!


4. Yummy! Sedappp


Fahry suka sangat. But he called this “Air Kak Suti” instead. Uuuhuhhu. Kak Suti tu cikgu taska dia 😛

BTW untuk yang tak familiar, Mealshake ni hot stuff untuk anak2 1-12 tahun. Eh, saya pun suka sebab sedaaaap! Terutama kalau anak mengalami sembelit, selalu selesema, kurang selera makan, ekzema…

Kalau nak try bole contact saya.

Category: Dapur Mommy Lyna Shaklee Tags:

About admin

I am a wife to a great husband. I am a proud mother of two adorable sons. I am a full time working at home mom (WAHM). I am breastfeeding my 3 sons, a daughter and looking forward to breastfeed my next babies. I like to share my pregnancy, breastfeeding and parenting as well as travel experience cos every journey is unique. *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* bundle of joys, Hafiy, Fahry, Danny & Irene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge