Red Kebaya Untuk Anak Perempuan Kecilmu

by Mommy Lyna on January 23, 2010 · 16 comments

bling girl 1bling girl 2

Sorry for the skill of lower-than-amateur cameraphonelady :D

Ini adalah kebaya. Ye la takkan gaun pulak.

Kebaya ini adalah untuk kanak-kanak perempuan 1 tahun ke atas. Adakah anda berkenan untuk mengenakan kebaya ini kepada anda perempuan anda yang comel? Mahukah anda tengok anak comel anda bergaya dengan kebaya yang bling-bling ini?

Sekarang ni bukan macam zaman dulu2 dah. Saya first time pakai kebaya masa Tingkatan 5. Tu npun bangga habis dapat pakai kebaya, rasa macam dah dewasa :D ahaks. Sekarang ni baju budak2 semua dah stail macam orang dewasa. Begitu jugak dengan kasut, sandal… memang boleh je satu pattern mak dengan anak perempuan, ayah dengan anak lelaki.

Dekat2 musim cuti hujung minggu yang panjang (Thaipusam, Chinese New Year, Maulidur Rasul) dan cuti sekolah bulan Mac ni, mesti banyak jemputan kenduri kahwin kan? Kalau mak-mak atau makcik-makcik pergi kenduri dengan anak/anak saudara bersedondon pakai kebaya, mesti menarik kan?

Bayangkan saja anak perempuan kita anda yang mungil dan cute tu berkebaya, mesti nampak manis! Kalau takde anak gegirl pun just imagine je la… anak sedara ke… Aduhai comelnya.. Kecik2 lagi dah pandai bergaya macam Mak Dara gitew~

Sayangnya saya takde anak perempuan (lagi). kalau tak saya boleh jadikan model :D

*teaser Entry for February sale*

{ 16 comments… read them below or add one }

Zaila January 23, 2010 at 10:15 am

kenapa nampak macam besar pula baju kebaya tu??
Along nak jual ke ni??
.-= Zaila´s last blog ..Maafkan Saya =-.

Reply

Mommy Lyna January 24, 2010 at 5:55 pm

Tak besar eh. Padan Hafiy.

Tunggukan kemunculannya bulam depam!

Reply

sitisifir10 January 23, 2010 at 11:18 am

cari menantu lah cepat2 kalau rasa lambat lg nk beranak….ahahahaha…bulehkah??
.-= sitisifir10´s last blog ..Bizzkizz Collection – Contest 2010 =-.

Reply

Mommy Lyna January 24, 2010 at 5:56 pm

Taknak ah menantu lg. Nanti menantu byk songeh.

Reply

Mama-Miya January 23, 2010 at 4:02 pm

hihihih..teringin girl yek?

beli aje dulu..simpan buat bg semangat.
.-= Mama-Miya´s last blog ..More baby products recalled- help get the word out. =-.

Reply

Mommy Lyna January 24, 2010 at 5:57 pm

Bukan beli, jual.

:D

Reply

nadnye January 23, 2010 at 6:48 pm

kena cepat2 proses untuk girl plak..hihi
.-= nadnye´s last blog ..Happy Cloth Diapering Giveaway~sticky until 31 Jan 10 =-.

Reply

Mommy Lyna January 24, 2010 at 5:59 pm

Alamak dia trn bwh plak!

Reply

zuhaini January 23, 2010 at 7:01 pm

teaser,..? menarik ni.. mommy lyna nak buat contest ke…? :D
.-= zuhaini´s last blog ..My-Alia.com Giveaway Special! =-.

Reply

Mommy Lyna January 24, 2010 at 5:59 pm

Hehe. Tunggu!!!

Reply

yong January 23, 2010 at 9:36 pm

nok nego pulok ko?

Reply

Mommy Lyna January 24, 2010 at 6:00 pm

Hehe. Suprise!

Reply

salzahari January 24, 2010 at 1:32 pm

saya x beerapa suka anak pakai kebaya muda2…bila dah darjah 5 6 tu kira ok skit. budak2 lebih manis pakai kurung cotton,nmpk sesuai umur!

Reply

Mommy Lyna January 24, 2010 at 6:01 pm

Kurung cotton pun ada juga. Jangan lupa jenguk nanti ye Sal!

Reply

Mommy Lyna January 24, 2010 at 5:57 pm

Hahaha. Kena cari kalendar Cina kot ni.

Reply

eliss January 25, 2010 at 1:59 pm

hari tu teringin nak nuha pakai kebaya ms raya , tapi tadak kaler lak.leh beli utk raya neh.hehehe
.-= eliss´s last blog ..MBP Rock The World!!! =-.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: