MY Breastfeeding Room

Alhamdulillah.

Last month I received an email from Sis NNE telling that our breastfeeding room is ready! Now mothers at the office have a place to do milk pumping instead of doing it in the surau.

SUPERKIDS_bfroom That day, Syau came here for a meeting and texted me telling "I pam at your BF room" 😀 Even if it is not mine, but since it happened after I sent the ‘petition email’ and met the GM, can I claim it’s mine? 😛

fire down below dvd download

I made a visit to the room just now, when fetching Abiy from work. It’s a nice room, twinned with ladies’ washroom, far at the back of the auditorium. It has some powerpoint plugs and a 2-door refrigerator.  It’s not important, as long as now BF mothers in the office and visiting BF moms from KL or KK or Kerteh or anywhere now have a comfortable room to express milk, kan.

pay it forward dvdrip download

superkids_bfroom1Rasa sungguh puas hati, even if I may not sempat to use the room. And rasa bangga tak tentu pasal even if nobody care pun on its existence LOL.

TQ everybody for your support! If you come to my office, don’t forget to visit the room OK!

Do you have breastfeeding room in your office? Mind to share?

And if you face difficulties to pump milk in your office, why don’t you try to ask for a special room, or at least a small space for this purpose? It’s a good feeling seeing a room exists because of our own efforts.

 

 

 

 

superkids1

sumber inspirasi Mommy…

Comments

  1. says

    mabruk wahai super lyna…memang la anda super sbb dgn tubuh kecil itu anda mampu menggoyang sebuah syarikat utk support breastfeeding…oh maaf jika ayat tah ape2…yg petingnye kite KAGUMM…

    tahniah Lyna..

    n gambar tu,,,teringat masa Aisyah baru sampai umah n Kauthar sibuk nak tido sebelah dia…sama mcm Hafiy dgn Fahry tu..

    sory td out YM…kte kena food poisoning(oh so sorry selit kat sini pulak)

    alhamdulillah, GM sgt support BF. di sebalik kekurangan bilik kat opis ni, dia telah sudi menghadiahkan sebuah bilik & renovate sikit2 utk jadi blk pam susu. best kan.

    nasib baik suka baring2 sebelah tanpa membuat aksi ganas!

  2. says

    congratulation… usaha yang berbaloi…. you should be proud of yourself… lepas ni sure mommies kat org tu akan lebih bersemangat nak bf anak2 mereka… pada yg belum mungkin akan tertarik gak utk bf dengan adanya bilik tu… :)

    harap2 akan lebih ramai BF members kat sini!
    baru meriah sikit hehe. sekarang baru ada 2 pengunjung tetap jer.

  3. says

    Bestnya. Ada baby room. Leh tak saya tumpang guna? Hahaha. Along, kat Bintang pun dah ada BF room tau. Parkson dah gila bapak besar and dah ada baby room. Yihaaa!!!

    nak tumpang? pegilaaa hehehe
    wah daku menunggu2 bintang baru
    bestnya!
    before blk KL kene rasmi dulu ni hehehe.
    p.s: dulu Bintang Mall, skg Bintang Megamall! ganas!

  4. says

    congrats lyna.. berjaya juga akhirnya.. sgt seronok kan bila usaha kita dpt bantu org lain… pahala berterusan tu tau.. hehehe.. alhamdulillah!

    btw. if u come to my office, you’ll know. hehe. there is no single space can be re-use or re-organize as a baby room.. mmg tak ada. even utk solat i have to minta excuse utk guna bilik boss. lucky korang ada bilik ni..

    but then, i am doin my job kat pantry je.. hehe. and sendiri2 beware of sesiapa yg nak dtg pantry.. =)

    macam office project i kt KL dlu, mmg muat2 je space utk orang hehe
    tapi mujo bos sudi pinjamkan bilik dia jadi surau cum bilik mengepam i 😀

  5. mrszyi says

    we have a nursing room in our office, specifically meant for BF moms for pumping session. ada 2 cubicles, inside each cube, ada sofa, plug point, platform utk letak barang (para?) and with curtains (mcm baby room kat mall gitu) ada sink and fridge. whoever wish to use kena submit nama to hr coz the door ada access. so bukan semua boleh masuk suka2 hati.

    very nice indeed..:)

    wah nampak lagi menarik!
    arap2 our BF room nanti bole dihias cantik2 lagi hehehe
    macam bilik meeting kat sebelah tu…

  6. suhainini says

    tahniah:) usaha anda berjaya…

    happynya hafiy baring sebelah fahry…

    TQ!! :)

    hafiy mmg selalu happy, fahry yg cuak 😀

  7. says

    ape kebenda yg tulih2 tu??? pakai kanta pun still nampak blur….

    kamera ni xberapa nak bekejama… lupa plak nak pakai function micro 😛

    dia cuma tulis apa benda ada dlm blk tu je hehehe

  8. says

    oh i can’t claim for a special room utk breastfeed sbb skrg pun kami tgh squeeze around. Huhu.. tp i can pump at my own room je hehe..

    i wish i cud pump akt my workstation je
    hehhee

  9. says

    lyna.. jelesnya.. I wish we could have a room here in KK. Our office is so pack, 2 dept kena moved to other building. Even for surau pun we requested bigger one mmg tak dpt coz takde bilik lagi dah.

    So I think surau yg kecik tu is the only option. Luckily at Level 6 we have a document room, which is going to be my BF room later. Huhu.

    office kami pun, beberapa dept dah kene pindah
    mujo la ada bilik yang jarang2 digunakan
    nipon i think renovate sikit2 kot sbb jadi berkembar dgn toilet
    kire 1 pintu, masuk BF room+toilet
    mintak je blk dokumen tu
    kalo alex tak kasi, i kuntau sama dia
    hahahaha

  10. mrs noba says

    gbr last tu kan…
    sgt membahagiakan!

    hehe. bahagia & bahaya!
    takleh biar lama2 kut tak maunye ada yg kena kelepuk.

  11. Rina says

    Besnye ada sofa!
    Sila la berbangga dgn diri sendiri wahai kak along, sbb saya amat bangga ngan akak…
    Saya tak perlu bilik BF.. sbb ada bilik stor di lvl3, ada surau di lvl3, ada pantry yg kecik di lvl5 yg muat2 saya duduk utk pump (duduk atas counter batu n kunci pintu). sume tpt ni ada plug point.. tp saya pakai pump manual, terlebih rajin. Juga ada bilik makcik2 cleaner di lvl5..diorang offer guna, tp saya segan. Ofis saya di lvl5 n sume ofis ada petiais :)
    Psst..ofis saya ada 3 org yg pump susu, tp kami tak mengpump bersama :)

    *hmffkkhhh*
    akak kan, teringin nak pam dlm blk sdr
    hahahaha
    ada tak keje kosong jadi bos?

  12. says

    congrats Mommy Lyna..
    tempat saya pun ada nursing room mcm mrszyi jugak..selain 2 tempat utk pum bertirai+ 2 soket, frigde, sinki, cabinet simpan barang, ada sterilizer lagi..and access kena request from in house clinic, so without access, takleh msuk, auto lock

    kita cedok2 idea nanti try propose kat management mana tau dapat kan
    eheheheh

  13. ibu Emir says

    wahh, lawa jugak dia sediakan bf room and sungguh terror u impress kan encik BP kan.. 😀 tempat i tak de pun..

  14. syau says

    salam along.

    yess. u can claim the room is your bf room hihi. i should scribble kat sofa or dinding – syau wuz here!

    anyways, nice meeting you :) really hope we can meet again. i’ll show u gts ‘bf room’.

    my love and doa to fahry and hafiy. muahh muahhss!

  15. says

    Lyna, lama x visit your site…wahhh tahniah dh ada bfeedingroom. syukur..x pe you x sempat guna. At least di kenang as yours…hehhehe…
    insyaAllah yang baik itu berterusan…

    *fahry look cosy besides hafiy….muahhhhhh

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge