Frozen Foods n Cakes & Tirai Emas di 1SK-MBP Family Day

By | May 6, 2010

29453_113517008683567_100000758042268_80811_4623040_s29453_113517232016878_100000758042268_80815_3417274_s 

 IMAGE_206IMAGE_189

Wah, nampak sedap kan? Apakah ini? Adakah Family Day kali ni akan menjadi pasar malam? LOL.

This is kuih2 tradisional from Frozen Foods n Cakes. Let’s see what they have in there…

1) Murtabak deRaja @ Royal Murtabak

IMAGE_215

  – Ayam, Daging, Cheese n Sardine.Dipping sauce provided in bekas cute.

This is the signature dish of Royal Kelantan Families. What makes it different from Murtabak in Pasar Malam is the Giant Size (lebar n tebal) and  of course the filling. Filling dia sgt banyak with ayam @ daging @ sardin. Can be eaten for 5-6 persons. We the only one that have Murtabak CHEESE.

Wah, ini makanan raja-raja ni. Must have it!

2) Samosa De-Bab

IMAGE_212

Sesuai ngn nama, samosa ini sgtlah debab ye as in BESAR. Known as Sambusah in Mid-east and Samosa in Sout-east part, this kueh is also used to be one of the Royal’s favourite.

Tak dapat kawin anak raja, dapat rasa makanan raja pun jadilaaa kan.

3) Kabat

29453_113517232016878_100000758042268_80815_3417274_s

Nama macam bahan api je hehe. Kueh tradisional kelantan. filling mcm samosa, wrapped with tepung mcm lempeng..Ishhh payah plak nak describe.. Kena try sendirik luh baru tahu.

4) Karipap (kari Daging, kari Ayam, Sardin, Kurma daging)

Kalo tak kenal karipap, tatau la. Oh, curry puff ye.

5) Roti Goreng kacang Merah and Roti Goreng Sardin

IMAGE_191

Sesungguhnya bukan dorayaki favourite Doraemon.

6) Cakes

cake2

kek lapis sarawak.. from Miri 18 jenis. Various colours n taste. Sesuai as a gift, buah tangan, sebab dia cantik hahaha.

Mesti try nih. Bole beli banyak2 buat stok makan breakfast kat rumah 😀

Satu lagi kat booth yang sama ada product

Tirai Emas

Apa yang best tentang Tirai Emas? Nama macam kedai langsir kan, tapi ia adalah tirai Muslimah 😀 tudung laaa

•       Tempah tudung anda disini dari serendah RM5/pcs
•       Juga terdapat pelbagai pilihan patern dan fesyen tudung siap dijahit untuk dimiliki.
•       Fesyen Tudung Dewasa (ala-ariani, Scallop, Syria, dll)
•       Fesyen tudung kanak-kanak
•       Hanger tudung, dll

Wah kire sambil2 nyoping makanan boleh rembat tudung 😀

mari mari mari!

Jangan lupa bawa cash ke Family Day ni ya 😀

8 thoughts on “Frozen Foods n Cakes & Tirai Emas di 1SK-MBP Family Day

  1. sya

    salam lyna…
    maaf tak dapat join kali ni..
    ada hal keluarga kat kampung….
    ruginya tak dapat join kan?
    harap2 akan datang ada lagi.. hehe
    .-= sya´s last blog ..bila berjauhan =-.

    Reply
  2. hasya

    hi..i like to follow ur blog.. 🙂 murtabak diraja tu ade x yg jual n boleh pos ke sabah sarawak..hehe..dulu ms study kt suke sgt mkn murtabak tu.hehe..

    Reply
    1. Mommy Lyna Post author

      Hi hasya. Wahh Ada peminat murtabak deraja rupenya. Kena check dgn Kak Nik tu nt drg Ada export tak. Hehe

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge