Category Archives: Technology

Blackberry Haram

..penggunaan Blackberry diharamkan, orang yang da pakai Blackberry cane ek? Bunyi status Facebook junior saya. Sebagai seorang yang dah beberapa hari tak sempat nak buka PC, saya memang tak tahu menahu tentang isu Blackberry haram ni. Haram dari segi apa? Pakai kulit babi ke.. hehehe. So seperti biasa saya Google “Blackberry haram” dan jumpa laporan… Read More »

Google Wave Pulak!

Google Wave adalah hasil kerja terbaru Google, yang mana ia mengumpulkan semua medium komunikasi dalam satu : email, messaging (GTalk), status updates, wiki dan sebagainya. Dia siap ada features email yang berbentuk thread, so senang kita nak track kalau email yang ramai2 tu, apa yang orang tu reply, apa yang orang ni reply. Google Wave… Read More »

Games Pendidikan Yang Bagus Untuk Anak-Anak

Saya sedang dalam proses untuk memperkenalkan komputer kepada Hafiy. Buat masa ini Hafiy tak macam kanak2 lain seusianya yang dah mahir dengan Starfall dan sebagainya. Hafiy masih belum mahir menggunakan mouse seperti anak2 lain seusianya yang dah handal bermain games di komputer. Menyentuh tentang permainan komputer, saya mempunyai pendirian yang mungkin berbeza. Saya sendiri diperkenalkan… Read More »

Wait for The Launching of iPad Touch This March

Abiy is looking for a bigger screen iPod touch-like thingy for Hafiy since he likes to ‘play and learn’ with iPod, which is rather smaller. We were thinking about a small netbook, but too pricey lah for a little boy. Gile kan. Better buy me one hahaha. Kids laptop? It’s too not diverge in function.… Read More »

Broadband : Celcom, Maxis,or Broadband Digi?

Ramai yang tanya saya tentang pakej2 broadband di Malaysia ni. Yang mana OK yang mana KO. Saya ni nak kata berpengalaman tu tidaklah. Di rumah kami gunakan Streamyx je. “Kalau bukan Streamyx tak cukup bagus” tau! Walaupun dia selalu down malam-malam dan di saat2 kita amat memerlukan internet 😀 Walaupun demikian saya belum terasa lagi… Read More »

Malaysian Hosting vs. Oversea Hosting – Which One is Better?

Most Malaysian bloggers have known the importance of hosting own domain. Hosting own domain can give you the: Security of all your recorded sweet memories. You don’t have to worry if your blog in blogspot.com or wordpress.com been deleted for abusing their terms & conditions (that you probably don’t know what there are). Ample space… Read More »

Maxis iPhone 3G Review: Is it Worth Your Money?

This review is based on our experience of using iPod Touch 2G together with Nokia E71 and N95. You might be wondering what these two Nokia cell phones have to do with Maxis iPhone 3G in Malaysia. Keep on reading to know its relationship… As you know, iPod Touch is the same as iPhone without… Read More »