Category Archives: Tips Travelling

Tips Memilih Hotel Semasa Travel

Kecuali kalau kita menginap di rumah member atau saudara-mara, nak tak nak mesti kena cari tempat nak bermalam dan berehat kan. Kalau bujang-bujang mungkin tak kisah tidur di mana-mana pun, tapi kalau dengan keluarga dan anak-anak, penginapan ni crucial. Lagi-lagi kalau anak kita kecil-kecil lagi. Macamana nak pilih penginapan yang ekonomi ikut bajet masing-masing, tapi… Read More »

Tips Travel Self-Drive Dengan Motorhome/Caravan

Tips ni saya petik dari page kelolaan saya, The Jetsetters. Sila lah LIKE ya. Motorhome, caravan, campervan, trailer camper…. Adalah antara jenis2 RV (recreational vehicles) yang terkenal bagi pengembaraan terutamanya cross-country di Australia, New Zealand, USA dan beberapa negara Eropah. Negara lain ada yang sediakan fasiliti, dan ada yang sekadar ada je. Jadi sebelum decide… Read More »

Tips Mantap Travel Dengan Anak Kecil

Entry ini adalah dipetik dari page di bawah kelolaan saya, The Jetsetters, berkenaan tips untuk travel dengan anak-anak kecil. Saya copy kat sini untuk manfaat pembaca MSK! ——————————————– Bila ada anak2 kecil, baik travel dekat ataupun jauh, cabarannya pasti ada. Alah, nak ke pasar dengan budak2 pun rasa kalutnya kan. Inikan pula ke tempat asing.… Read More »