Betul ke iPhone 6 Best? Bongkar Rahsia Barisan Panjang

By | November 11, 2014

Hari pertama iPhone 6 dilancarkan di Malaysia… kami turun ke KLCC, cuma nak usha-usha je. Bila kami ke Maxis, tak ramai orang pun, tapi dah ada  signboard-nya “Semua sold out kecuali 16Gb, itu pun dah nak habis”. Setelah bertahun guna iPhone… 16Gb… SANGAT KECIL! Sekarang ni App semua besar-besar.

Kami ke sebuah kedai Apple. Mak aih ramainya beratur. Tak sanggup pula nak tumpang tambah line kan.

Kami ke tempat lain pula, Maxis semua habis, termasuk di KLIA. Kami ke kedai Apple di shopping complex lain. Macam biasa, barisannya panjang. Bila tanya pada SA (Sales Assistant) di situ samada iPhone 6 ada ke tidak, dia suruh beratur je.

Amboi, adakah ini marketing strategy nak suruh nampak barisan panjang?

Gambar hiasan semata-mata

Gambar hiasan semata-mata

Rupa-rupanya situ pun habis juga. Itupun dengar orang depan-depan cakap-cakap. Nampak tak permainannya di situ?

Saya ni sebenarnya bukan peminat gadjet pun. Asal ada, pakai saja. Tapi bila ramai yang becakap tentang kamera iPhone 6 dan iPhone 6+ ni, terasa teruja juga nak tahu.

Di bawah ni testimoni kamera iPhone 6 oleh seorang travel photographer.

Menarik clip ni, kerana penggambarannya dibuat di salah sebuah negara favorit saya, Iceland. Rasa ruginya tak ada kamera canggih-canggih. Gambar travel pun nampak kaku je… tak ada ‘ruh’.

Sebenarnya saya nak kongsi iPhone 6 dengan

Category: Technology World and The Universe

About admin

I am a wife to a great husband. I am a proud mother of two adorable sons. I am a full time working at home mom (WAHM). I am breastfeeding my 3 sons, a daughter and looking forward to breastfeed my next babies. I like to share my pregnancy, breastfeeding and parenting as well as travel experience cos every journey is unique. *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* bundle of joys, Hafiy, Fahry, Danny & Irene.

7 thoughts on “Betul ke iPhone 6 Best? Bongkar Rahsia Barisan Panjang

  1. Amyz

    Once orang dah pakai Apple ni macam iPhone, Mac dll, most of them stick to it. Banyak sebab terutama performance dan stability. Ada orang ada iPod pun dah rasa cukup bangga sebab ada produk Apple. Hihi. 🙂

    Wishlist juga ni. Insya Allah.. 🙂
    Amyz´s menulis tentang ..Saya Nak Kurus!My Profile

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge