Basic-H, Pencuci Yang Power

By | June 30, 2010

Sekarang ni anak-anaks saya demam panas, lepas sorang, sorang. Saya lap badan mereka dengan air yang dicampur dengan Basic-H. UPDATE : Fahry sedang berehat di sebuah hotel berhampiran KLCC.

Pagi tadi weekend tuhari saya membasuh sarung kusyen yang Ya Rabbi sangat kasihan akibat dilenjan anak-anak.

akhir JUN 037

Kotoran degil!

akhir JUN 038

Lihat kotoran tu!

 akhir JUN 039

Rendam dalam bancuhan Basic-H. Pakai sikiiiit je OK. Sebenarnya ni gambar selepas 7 jam direndam. Lupa pula nak ambil gambar semasa mula-mula merendam.

akhir JUN 040

Hasilnyaaa….

Basic-H memang power. Ia boleh cuci macam-macam benda dan boleh gantikan peluntur. Yang bestnya ia tiada bahan kimia. Ini dibuktikan oleh teman saya, Zyd, yang mana BF nya seorang jurutera kimia, yang memberitahu Basic-H tiada bahan kimia setelah Zid mendapati ada jentik2 dalam air rendaman bajunya (yang dibiarkan 2-3 hari sebab dia lupa nak keluarkan masa weekend balik kampung).

Basi-H jugak best sebab saya rendam 2-3 hari, kain tak berbau.

So marilah kita sama-sama bertukar kepada Basic-H yang mesra alam ini!

Selain mencuci kain (pakaian) basic H ni banyaaaaak kegunaaannya. Termasuk boleh jadi ubat ulser.

Hanya RM47 (termasuk pos).

Hubungi saya untuk pesanan.

Category: Health & Beauty Tags: , , ,

About admin

I am a wife to a great husband. I am a proud mother of two adorable sons. I am a full time working at home mom (WAHM). I am breastfeeding my 3 sons, a daughter and looking forward to breastfeed my next babies. I like to share my pregnancy, breastfeeding and parenting as well as travel experience cos every journey is unique. *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* bundle of joys, Hafiy, Fahry, Danny & Irene.

14 thoughts on “Basic-H, Pencuci Yang Power

    1. Mommy Lyna Post author

      Bulih2, in fact saya salu mandikan budak2 dgn basic H ni. Buat gosok gigi pun bulih.

      Reply
  1. juanita

    Masya-Allah…ye ke…saya x bukak2 agih sbb sabun basuh cd ada lagik. Since leh buat mandi ni nehh..hmmm..segera la kann..

    ***TQ ye sbb jadi kan Basic-H sebagai hadiah lucky draw…bertambah2 la murah rejekiiii si penderma….
    juanita´s menulis tentang ..Biodata – 20gramMy Profile

    Reply
  2. Pingback: Diary of Muhammad » Blog Archive » Pencuci Serbaguna Yang Menjimatkan » Diary of Muhammad

  3. Pingback: 1001 Kegunaan BASIC - H SHAKLEE | murnifairouz.com

  4. Pingback: Basic H: MENCUCI CUCIAN PUTIH KINI LEBIH SENANG – Adaa'sInspiration~

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge