Al-Quran Terjemahan PerKata

Baca Al-Quran mesti lagi menarik dan best bila kita faham maknanya. Saya ni pun setakat Bahasa Arab komunikasi asas, boleh agak sikit2 je lah apa makna bacaan al-Quran yang kita baca. Kalau nak translate satu-satu kadang2 tersasar juga dengan terjemahan biasa, sebab kadang2 ayatnya diolah supaya kita mudah faham, dan ada lah direct translation.

Tapi bila dapat faham makna satu2 perkataan, especially yang selalu diulang2, jadi best pula rasanya. Siap boleh guna dalam percakapan harian lagi (erk, sejak bila cakap Arab?). Perkataan simple2 boleh lah.. Ulaaa ika, Zhalika, Ya ayyuhannas.. ^___^


Aha… InsyaAllah Tafsir Al-Quran Per Kata ni boleh bantu kita faham al-Quran dengan lebih baik. Yang bestnya ia ada asbabun nuzul, atau penyebab turunnya ayat. Menarik kan bila dapat kenali sejarah ayat2 Quran.

Tafsir Quran Per Kata ni saiz A4, besar dan jelas untuk dibaca di rumah.


Tafsir Quran Per Kata ni boleh dibeli secara online di sini (KLIK LINK DI BAWAH):

KLIK UNTUK BELI AL QURAN PER KATA

Sempena tahun baru 2012, tahun baru hijrah 1432, serta Maulidurrasul kali ni ayuhlah kita berubah ke arah yang lebih baik, baca Al-Quran dengan lebih berkesan dan faham apa yang kita baca.

Insya-Allah, ini terjemahan dan bukan tafsir, sekadar memahami ayat2, bukan penafsiran di sebaliknya ya :)

Antara keistimewaan Quran per Kata ni:

– Tafsir umum yang ringkas, bukan sekadar terjemahan, disusun berdasarkan kata per kata dari setiap ayat al-Qur’an

– Mudah dibaca dan difahami, baik secara terpotong-potong kata per kata atau pun secara ayat per ayat.

– Disusun dengan merujuk kepada buku-buku Tafsir yang mu’tabar

– Dilengkapi dengan Asbabun Nuzul, iaitu informasi tentang keadaan dan latar belakang turunnya setiap ayat.

– Dilengkapi juga dengan terjemahan.

– Sesuai untuk dijadikan hadiah buat yang tersayang

Apa lagi jom beli satu, mungkin boleh beri pada ibu, bapa, suami, kakak, abang dan kawan2 :)

Klik Untuk Beli Al Quran Per Kata

***saya sedang mendengar pelajar2 pekak & bisu sedang mengaji. *kagum*

4 thoughts on “Al-Quran Terjemahan PerKata”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge